Dopamina

Daniel Z. Lieberman & Michael E. Long
Dopamina

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Despre cum o singura molecula din creierul nostru controleaza iubirea, sexul si creativitatea – si va hotari soarta omenirii.

Mai multe detalii

55,00 lei

336

2019

www.publica.ro

978-606-722-350-7

14 cm x 21 cm

simpla

in stoc

Bucuresti: 9,50 lei
Tara: 12,50 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Dopamina este substanta chimica a dorintei, care cere intotdeauna mai mult – mai multe obiecte, mai multa stimulare si mai multe surprize. In cautarea acestor lucruri, nu se lasa intimidata de sentimente, teama sau morala. Dopamina este sursa fiecarei nevoi imperative pe care o avem, acea farama de biologie care-l determina pe omul de afaceri ambitios sa sacrifice totul pe altarul succesului sau care o face pe sotia fericita sa riste linistea caminului sau de dragul emotiei resimtite in prezenta unui necunoscut. Pe scurt, este motivul pentru care pornim in cautare si reusim, descoperim si prosperam. Dar este si motivul pentru care ne avantam in joc si ne risipim banii.


In aceasta carte, profesorul si psihiatrul Daniel Z. Lieberman si conferentiarul Michael E. Long vin cu o teorie care are potentialul de a ne schimba viata: o buna parte din viata noastra are o componenta nebagata in seama pana acum, care explica o serie larga de comportamente despre care se credea ca nu au nici o legatura unele cu altele. De ce triseaza castigatorii? De ce geniile sufera adeseori de boli mintale? De ce aproape toate dietele esueaza? De ce creierii liberalilor si conservatorilor sunt cu adevarat diferiti.

 

De ce suntem obsedati de lucrurile pe care ni le dorim si, odata ce intram in posesia lor, ne plictisim?

De ce dependenta este „perfect logica” pentru o persoana dependenta?

De ce iubirea trece atat de rapid de la pasiune la indiferenta?

De ce unii oameni sunt liberali fanatici si altii sunt conservatori inveterati?

De ce nu ne pierdem speranta nici macar in cele mai grele momente – si ne pricepem atat de bine sa gasim solutii pentru a le depasi?

 

Raspunsul este de gasit intr-o singura substanta chimica din creierul nostru: dopamina. Aceasta a asigurat supravietuirea omului primitiv. La mii de ani distanta, ea este sursa comportamentelor si a ideilor noastre culturale fundamentale – si a progresului insusi.

 

Daniel Z. Lieberman este doctor in medicina, profesor si vicepresedinte al Grupului de cercetare clinica al Departamentului de psihiatrie si stiinte comportamentale de la George Washington University.


A primit un premiu pentru cercetare de la Caron Foundation si a publicat peste 50 de rapoarte despre stiinta comportamentala. A oferit consiliere pe probleme de psihiatrie Departa-mentului de sanatate si servicii umane, Departamentului de comert si Oficiului pentru politici legate de consumul de droguri si alcool ale SUA. A discutat despre sanatatea mintala in cadrul unor interviuri acordate posturilor de televiziune CNN, C-SPAN si PBS.


Dr. Lieberman a studiat literatura clasica la St. John's College. A primit diploma de medic si si-a desavarsit pregatirea in domeniul psihiatriei la New York University.

 

Michael E. Long este licentiat in fizica, speaker, scenarist si dramaturg. Peste 20 dintre piesele sale de teatru au fost jucate pe scene din New York. A intrat in finala pentru marele premiu pentru scenografie de la Slamdance Film Festival. A scris discursuri pentru membri ai Congresului american, secretari de cabinete, guvernatori, diplomati, directori generali si candidati la presedintie. A urmat studii universitare la Murray State University si de masterat la Vanderbilt University.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (93)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (50)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (83)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (28)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (44)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (35)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (37)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (25)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro