Sceptrul si sangele: Regi si regine in tumultul celor doua Razboaie Mondiale. Cu autograful autorului!

Jean des Cars
Sceptrul si sangele: Regi si regine in tumultul celor doua Razboaie Mondiale. Cu autograful autorului!

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


In vara lui 1914, Europa este majoritar monarhica: din douazeci si doua de state, nouasprezece sunt regate, imperii, principate sau mari ducate. Astazi, nu au mai ramas decat zece. Primul Razboi Mondial provoaca prabusirea a patru imperii, iar al Doilea spulbera patru regate (Italia, Iugoslavia, Romania, Bulgaria). Numar limitat de exemplare cu autograful autorului!

Mai multe detalii

56,19 lei

368

2016

edituratrei.ro

978-606-719-830-0

15 cm x 22 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Habsburgi, Windsori, Romanovi, Hohenzollerni, familii regale ale Belgiei, Olandei, Italiei, Iugoslaviei, Bulgariei, Romaniei sau Greciei – monarhiile europene s-au aflat in inima celor doua Razboaie Mondiale.

 

Numar limitat de exemplare cu autograful autorului!


Intr-o incursiune istorica fascinanta, punctata de portrete, anecdote, momente-cheie, intalniri decisive, jocuri de aliante, Jean des Cars ne introduce in culisele curtilor europene prinse in vartejul celor doua conflagratii care au zguduit secolul al XX-lea.

 

„Jean des Cars, eminent specialist al marilor dinastii europene, realizeaza – tara dupa tara, deceniu dupa deceniu – un expozeu al faptelor istorice marcante, construind o lucrare plina de vivacitate si bine documentata, o lectura cu atat mai captivanta, cu cat cele aproape 170 de subcapitole care o compun istorisesc, fiecare in parte, o adevarata poveste.“ - Le Figaro Magazine

 

„Una dintre cele mai bune carti ale autorului si un succes de librarie: urmarim pe parcursul acestor conflicte comportamentele monarhilor, majoritatea inruditi intre ei. Un secol de istorie a marilor familii, a destinelor europene, iar pentru Europa de Est, o memorie regasita.“ - Valeurs Actuelles

 

In vara lui 1914, Europa este majoritar monarhica: din douazeci si doua de state, nouasprezece sunt regate, imperii, principate sau mari ducate. Astazi, nu au mai ramas decat zece. Primul Razboi Mondial provoaca prabusirea a patru imperii (Germania, Rusia, Austro-Ungaria, Imperiul Otoman), iar al Doilea spulbera patru regate (Italia, Iugoslavia, Romania, Bulgaria). Cine erau acesti suverani? Dar femeile care le impartaseau destinul?

 

De la ambitie la orbire, de la curaj la slabiciune, de la gelozie la abnegatie, care au fost triumfurile si esecurile lor? Cum si-au trait gloria, dramele, cum s-au confruntat cu ascensiunea extremismelor interbelice, cu aparitia totalitarismelor? Erau constienti de consecintele gesturilor lor? Sau au fost incapabili sa stopeze avansul nationalismelor? Care au fost vietile lor personale, iubirile si pasiunile secrete? Acesti monarhi, care se vor alia, se vor infrunta si uneori trada, sunt toti inruditi, uniti prin legaturi de sange si matrimoniale. Astfel, „razboiul regilor“ va fi o incredibila reglare de conturi familiala – la scara continentala, apoi mondiala.

 

Nascut la Paris in 1943, Jean des Cars (pe numele intreg, Jean Marie de Pérusse des Cars) este un scriitor si jurnalist francez, colaborator la Paris Match, Figaro Magazine si Jours de France. Istoric reputat si autor prolific, el si-a creat un nume ca pasionat cronicar al marilor case dinastice europene si al destinelor celor mai ilustri reprezentanti ai acestora. Printre lucrarile sale cele mai cunoscute, multe dintre ele traduse in numeroase limbi, se numara Saga dinastiei de Habsburg, Saga dinastiei de Windsor, Saga dinastiei Romanov, Saga reginelor, Saga favoritelor, dar si biografiile dedicate unor personalitati istorice celebre, precum Ludovic al II-lea al Bavariei, imparateasa Elisabeta a Austriei, printul mostenitor Rudolf al Austriei, imparateasa Eugenia a Frantei si multe altele.

 

Sceptrul si sangele este cea mai recenta carte a sa.

 

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro