O forma de viata necunoscuta. Cu autograful autoarei

Andreea Rasuceanu
O forma de viata necunoscuta. Cu autograful autoarei

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


33,33 lei

336

2018

humanitas.ro

978-973-50-6240-8

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

„O forma de viata necunoscuta le aduce numerosilor admiratori ai eseurilor Andreei Rasuceanu surpriza pe care am avut-o si eu, de a descoperi o prozatoare de forta, care construieste o naratiune plina de dramatism, cu fire desfasurate contrapunctic.

 

Autoarea juxtapune povestile a trei femei care n-au cum sa se intalneasca, traind in epoci diferite, dar care au in comun simtul trecerii si dorinta de a opri curgerea necontenita a timpului, construind ceva – o biserica, o casa, o familie. A ales momente de criza – a tarii cufundata in razboi (unul este chiar cel serbat de Centenar), a cuplului incercat de boala, a existentei ajunse la final, a despartirii prin moarte.

 

Prozatoare a prezentului, in aceeasi masura ca si evocatoare a trecutului, Andreea Rasuceanu stie sa dea viata personajelor si lasa sa se vada, sub naratiunea plina de culoare, desenul subtil al destinelor, meditatia profunda despre generatii, viata si moarte. O carte frumoasa, in care placerea de a trai e permanent insotita de o discreta melancolie“. – Gabriela Adamesteanu


Andreea Rasuceanu este scriitoare si critic literar. A absolvit Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti (1998–2002), sectia romana-engleza. In anul 2009 a devenit doctor in filologie cu lucrarea Mahalaua Mantulesei, drumul catre modernitate, in cadrul Centrului de Excelenta in Studiul Imaginii (UB). Intre 2010 si 2013 a beneficiat de o bursa postdoctorala POSDRU, incluzand un stagiu de sase luni la Universitatea Sorbonne – Paris 3, finalizata cu lucrarea Bucurestiul lui Mircea Eliade.


Elemente de geografie literara. A predat cursuri de presa culturala romaneasca, cultura si civilizatie romana, limba si literatura engleza. A publicat cronici, interviuri, articole de specialitate in reviste literare precum: Viata Romaneasca, Romania literara, Observator cultural, Revista 22, Bucurestiul cultural, Idei in dialog, Dilema veche, Convorbiri literare etc. Este autoarea mai multor traduceri din limba engleza si prefete.

 

Prima ei carte, Cele doua Mantulese, a aparut la Editura Vremea, in anul 2009. A fost nominalizata la premiile Romaniei literare, ale Uniunii Scriitorilor din Romania si la Marile Premii Prometheus, sectiunea Opera Prima. In 2013 a aparut, la Editura Humanitas, cartea Bucurestiul lui Mircea Eliade. Elemente de geografie literara, care a fost nominalizata la premiile Uniunii Scriitorilor din Romania si la premiile revistei Observator cultural. A primit premiul Tanarul critic al anului 2013, in cadrul Galei tinerilor scriitori. In 2016 a publicat, la Editura Humanitas, Bucurestiul literar. Sase lecturi posibile ale orasului, carte nominalizata la premiile revistei Observator cultural.

 

Este coautor al volumelor Bucurestiul meu (Humanitas, 2016), Carti, filme, muzici si alte distractii din comunism (Polirom, 2014), Bookataria de texte si imagini 2 (Pandora-M, 2016), Ferestre din Bucuresti si povestile lor (Editura Peter Pan, 2015), Orasul. Antologie de proza (Gestalt Books, 2016), Tot inainte! Amintiri din copilarie (Curtea Veche, 2016).
In anul 2016 a lansat o emisiune difuzata de TVR 2, Povesti citadine. Din vara lui 2017 coordoneaza seria de literatura contemporana a editurii Humanitas.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro