Cărți cu autor: Fan Shen

Fan Shen s-a nascut in 1955, in China. Dupa ce a cunoscut in adolescenta ororile Revolutiei Culturale, ca membru in Garzile Rosii, a fost trimis intr-un sat indepartat, pentru reeducare alaturi de alti „Copii din Beijing“, apoi intr-o fabrica de avioane, ca muncitor la banda de montaj si electrician.


 


Luptandu-se tenace cu absurditatea si cruzimea regimului comunist, a reusit sa devina student la Universitatea din Lanzhou (Departamentul de limba engleza), pe care a absolvit-o in 1982; dupa alti doi ani de purgatoriu, la Tanggu si Tianjin (unde a fost lector la Institutul de Industrie Usoara), a ajuns in ianuarie 1985 in Statele Unite, cu o bursa de studii postuniversitare, iar studiile lui au decurs apoi in mod firesc: masterat la University of Nebraska (1986), doctorat la Marquette University (1992), studii postdoctorale la Yale University (1993)


 


Devenit intre timp cetatean american, Fan Shen a fost profesor la Rochester Community and Technical College din Minnesota. Este cunoscut de asemenea pentru traducerile sale, printre care Michael Ende, Momo (1988), precum si pentru articolele publicate in antologii si reviste ca Paideuma, Asian Theater Journal, China Journal si Beijing Journal of Science. Gang of One: Memoirs of a Red Guard (De unul singur: Memoriile unui membru al Garzilor Rosii), carte autobiografica publicata in 2004, reprezinta documentul uimitor al drumului perseverent spre libertate si al iesirii din infern.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare