Armata, spionaj si economie in Romania (1945-1991). Editie speciala Giftbooks cu mesajul si autograful autorului!

Petre Opris
Armata, spionaj si economie in Romania (1945-1991). Editie speciala Giftbooks cu mesajul si autograful autorului!

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Acesta este poate cea mai spectaculoasa carte de pana acum a istoricului Petre Opris. Cand incepi sa analizezi industria din perioada comunista, inevitabil trebuie sa intri in zona spionajului industrial si a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceausescu, a fost un element esential al dezvoltarii industriei romanesti.

Mai multe detalii

84,76 lei

400

2021

978-606-40-0806-0

130 cm x 200 cm

simpla

in stoc

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Editie speciala, exclusiv pentru GiftBooks, cartonata si cu mesaj olograf din partea autorului si autograf! Numar limitat de exemplare!

 

„Acesta este poate cea mai spectaculoasa carte de pana acum a istoricului Petre Opris. Cand incepi sa analizezi industria din perioada comunista, inevitabil trebuie sa intri in zona spionajului industrial si a proiectelor militare. Spionajul, mai ales pe vremea lui Ceausescu, a fost un element esential al dezvoltarii industriei romanesti. Si astfel incepi sa intelegi cum luau Ceausescu sau diversi ministri decizii.

 

Inciziile adanci pe care le face autorul in corpul guvernelor comuniste scot la iveala slabiciunile structurale ale economiei comuniste. In volumul de fata, Petre Opris a avut in vedere materiale cu tematica politico-militara si studii privind serviciile romanesti de informatii, fenomenul emigrarii romanilor si economia romaneasca – aflate in conexiune cu elementele militare care au contribuit treptat la edificarea unei politici nationale de aparare a Romaniei in timpul Razboiului Rece.

 

O asemenea abordare complexa poate fi considerata de pionerat in istoriografie, deoarece, pana in prezent, nu exista o lucrare romaneasca sau straina de sine statatoare in care sa fie tratate problemele numeroase cu care s-a confruntat regimul comunist de la Bucuresti pe trei planuri paralele: politico-militar, culegere de informatii (spionaj si contraspionaj) si economic.” - Lucian Popescu, editor Contributors.ro

 

Petre Opris, unul dintre cei mai cititi si apreciati autori de pe Contributors.ro, si-a mentinut activitatea stiintifica in sfera istoriei economiei romanesti si ne propune volumul de fata, in colectia Contributors de la Editura Trei. Desi se afla departe de lumea politica de la Bucuresti, Petre Opris descrie clar si intr-un mod original slabiciunile regimului comunist din Romania. El ne demonstreaza ca isi pastreaza interesul stiintific si este la curent cu problemele generale care s-au perpetuat in Romania pana in prezent.

 

Petre Opris este locotenent-colonel (in rezerva) si doctor in istorie (Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, 2008), cercetator in domeniul istoriei Razboiului Rece, in cadrul Programului de Burse de Cercetare pe Termen Scurt, initiat de Institutul Cultural Roman (Bucuresti) si Woodrow Wilson International Center for Scholars, Washington DC, S.U.A.

 

In 2007, a publicat Industria romaneasca de aparare. Documente (1950-1989), pentru care a primit Premiul General Radu R. Rosetti, acordat de Fundatia Culturala Magazin istoric. A mai scris Romania in Organizatia Tratatului de la Varsovia (1955-1991), aparuta in 2008, Criza poloneza de la inceputul anilor ’80. Reactia conducerii Partidului Comunist Roman, publicata in 2008 si Licente straine pentru produse civile si militare fabricate in Romania (1946-1989), aparuta in 2018.

 

Este coautor (impreuna cu dr. Gavriil Preda) al cartii Romania in Organizatia Tratatului de la Varsovia. Documente (1954-1968), publicata in 2008 (volumul I), respectiv 2009 (volumul II).

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro