Tony Blair. O calatorie

Tony Blair
Tony Blair. O calatorie

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Tony Blair este politicianul care defineste vremurile in care traim. Aparitia lui ca lider al laburistilor in 1994 a marcat o turnura seismica in politica Marii Britanii.

Mai multe detalii

65,71 lei

805

2011

www.publica.ro

978-973-1931-70-8

14 cm x 21 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Tony Blair este politicianul care defineste vremurile in care traim. Aparitia lui ca lider al laburistilor in 1994 a marcat o turnura seismica in politica Marii Britanii.

 

In doar cativa ani, si-a transformat partidul si a mobilizat tara sub propria conducere, devenind prim-ministru in 1997, inregistrand cea mai categorica victorie din istoria laburistilor, incheind astfel o perioada de optsprezece ani de guvernare conservatoare. A condus Partidul Laburist spre castigarea istorica a trei mandate, devenind figura politica dominanta a ultimelor doua decenii.


O calatorie este o relatare directa, semnata de insusi Tony Blair, a perioadei pe care a petrecut-o la conducerea guvernului si a evenimentelor ce au urmat. In aceasta carte vorbeste pentru prima data despre rolul sau in modelarea istoriei noastre recente, incepand cu momentul ulterior disparitiei Printesei Diana pana la declansarea razboiului impotriva terorismului.

 

Ne sunt dezvaluite deciziile necesare pe care a fost nevoit sa le ia pentru reinventarea partidului din care facea parte, relatiile pe care le-a avut cu unii colegi precum Gordon Brown si Peter Mandelson, negocierile extenuante pentru obtinerea pacii in Irlanda de Nord, bataliile purtate pentru educatie si sanatate, implementarea celor mai ample reforme ale serviciilor publice din 1945 incoace si raporturile sale cu lideri internationali, de la Mandela pana la Clinton, Putin si Bush.

 

In plus, este analizata si credinta in necesitatea morala a interventiei care a condus la deciziile de a intra in razboi in Kosovo, Sierra Leone, Afganistan si, in cel mai controversat conflict, cel din Irak.


O calatorie este o carte despre natura si rolul puterii politice. Intr-un stil onest, nesovaielnic si, adesea, ambiguu, Tony Blair prezinta suisurile si coborasurile carierei sale pentru a ne ajuta sa intelegem omul, politicianul si omul de stat.

 

Sunt explorate provocarile actului de leadership si ni se explica de ce a ghidat opinia publica spre sustinerea ideilor in care el insusi a crezut. De asemenea, priveste mai departe, spre relatiile de putere si economiile emergente, spre spre rolul in schimbare al Marii Britanii, abordand problemele vitale si complexitatile lumii noastre globale.


Putini prim-ministri britanici au influentat destinul natiunii la fel de profund precum Tony Blair, iar realizarile si mostenirea sa vor fi dezbatute multi ani de acum inainte. Spre deosebire de milioanele de cuvinte scrise despre el, aceasta carte este unica: propria sa calatorie, in propriile sale cuvinte.


Tony Blair s-a nascut in Edinburgh in 1953. A devenit parlamentar in circumscriptia Sedgefield in 1983, lider al Partidului Laburist in 1994 si prim-ministru al Regatului Unit in perioada mai 1997 - iunie 2007.


Din momentul in care a parasit Downing Street, Tony Blair detine pozitia de Reprezentant al Cvartetului pentru Orientul Mijlociu, colaborand cu palestinienii in numele SUA, ONU, Rusiei si Uniunii Europene pentru pregatirea viitorului stat in cadrul eforturilor de impunere a pacii desfasurate de comunitatea internationala.


In mai 2008 a initiat Fundatia Tony Blair Faith, care promoveaza respectul si intelegerea intre marile religii, precum si credinta ca forta a binelui in lumea moderna.


Prin intermediul Initiativei privind Guvernanta in Africa, colaboreaza cu lideri si cu guvernele acestora pentru implementarea politicilor publice si atragerea de investitii sustenabile in Ruanda, Sierra Leone si Liberia.


Ca primul dintre principalii sefi de guverne care a asezat schimbarile climaterice in centrul agendei politice internationale la summitul G8 din 2005, Tony Blair colaboreaza cu liderii lumii pentru a obtine consensul in privinta unui cadru international al politicilor referitoare la schimbarile climaterice.


Ca o recunoastere a obligatiilor pe care le are fata de Anglia de Nord-Est, a initiat Fundatia Tony Blair Sports, cu scopul de a creste sansele tinerilor de a practica sportul.


Pe 2 mai 1997, am pasit pentru prima data in Downing Street in calitate de prim-ministru. Nu mai facusem niciodata parte din guvern, nici ca cel din urma dintre ministrii fara portofoliu. A fost prima si singura pozitie pe care am detinut-o in guvern.Tony Blair


Click AICI pentru a citi mai multe pagini din carte

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro