Cernobil

Serhii Plokhy
Cernobil

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Serhii Plokhy investigheaza noi surse si arhive devenite recent disponibile pentru a relata povestile dramatice ale pompierilor, oamenilor de stiinta si soldatilor care au participat cu eroism la stingerea infernului nuclear. 

Mai multe detalii

46,67 lei

368

2021

edituratrei.ro

978-606-40-0760-5

15 cm x 22 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

O relatare tulburatoare, care recreeaza filmul evenimentelor petrecute la Cernobil in 1986 in tot dramatismul lor, istorisind povestile celor care s-au trezit prinsi in mijlocul unui Armageddon nuclear si au reusit sa faca imposibilul: sa stinga incendiul si sa „adoarma" reactorul.

 

Dincolo de naratiunea alerta si palpitanta, cartea semnata de Serhii Plokhy, el insusi supravietuitor al dezastrului, sondeaza insa in profunzime si contextul social si politic al vremii, realizand o radiografie a regimului sovietic care avea sa se prabuseasca peste doar cativa ani si investigand cauzele mai complexe, de natura structurala, care au dus la producerea catastrofei.

 

In dimineata zilei de 26 aprilie 1986, Europa a fost martora celui mai grav dezastru nuclear din istorie: explozia reactorului de la Centrala nucleara Cernobil din Ucraina sovietica. Zeci de oameni au murit din cauza radiatiilor, jumatate de continent a avut de suferit de pe urma efectelor contaminarii si mii de oameni s-au imbolnavit.

 

Serhii Plokhy investigheaza noi surse si arhive devenite recent disponibile pentru a relata povestile dramatice ale pompierilor, oamenilor de stiinta si soldatilor care au participat cu eroism la stingerea infernului nuclear. El dezvaluie racilele industriei nucleare sovietice, stabilind legatura dintre dezastru si autoritarismul conducerii partidului comunist, controlul exercitat de regim asupra informatiei stiintifice si accentul pus pe dezvoltare economica indiferent de costuri.

 

Astazi, cand riscul unui alt Cernobil se profileaza amenintator din cauza managementului defectuos al energiei nucleare in lumea aflata in curs de dezvoltare, Cernobil se constituie intr-un avertisment si un imperios apel la actiune.

 

„O cronica realizata cu o mana de maestru" – New York Review of Books

 

„Serhii Plokhy ne aduce istoria definitiva a dezastrului de la Cernobil si a consecintelor acestuia, abordand cu indemanare toate unghiurile, inclusiv povestea stiintifica, costurile umanitare si economice ale operatiunilor de decontaminare, modul in care explozia l-a fortat pe Gorbaciov sa grabeasca lansarea reformelor perestroikai si revirimentul nationalismului ucrainean." – Andrew Wilson, University College London

 

„Cea mai cuprinzatoare si convingatoare istorie a Cernobilului publicata pana in prezent." – Financial Times


„O lucrare de mare eruditie si puternica forta narativa. Plokhy este maestrul detaliului elocvent." – Sunday Times

 

„Captivanta, meticulos documentata... " – Wall Street Journal

 

Serhii Plokhy este profesor de istorie ucraineana la Universitatea Harvard, unde detine Catedra Mihailo Hrusevski, si director al Institutului de Cercetari Ucrainene in cadrul aceleiasi universitati. Este autorul a numeroase lucrari de specialitate – traduse in mai multe limbi si incununate cu premii prestigioase – dedicate Ucrainei si Rusiei, spatiului est-european si istoriei sale intelectuale, culturale si politice. Printre cartile sale cele mai recente se numara si Portile Europei: O istorie a Ucrainei, aparuta in limba romana la Editura Trei.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro