Dumnezeu. O istorie umana

Reza Aslan
Dumnezeu. O istorie umana

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Reza Aslan ne ofera un inedit tratat de istorie a religiilor, pornind de la religiile animiste ale preistoriei, trecand prin diferitele religii politeiste ale Antichitatii si ajungand la monoteismele complexe de mai tarziu. 

Mai multe detalii

46,67 lei

312

2020

humanitas.ro

978-973-50-6612-3

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Reza Aslan ne ofera un inedit tratat de istorie a religiilor, pornind de la religiile animiste ale preistoriei, trecand prin diferitele religii politeiste ale Antichitatii si ajungand la monoteismele complexe de mai tarziu. Cautand „inefabila experienta a credintei“, autorul demonstreaza ca fiecare religie si fiecare credincios, constient sau nu, isi creeaza zeul sau zeii luand ca model omul, cu toate ale sale, bune sau rele. Istoria lui Dumnezeu este istoria omului. Respingand interpretarile literale ale cartilor sacre, fanatismul si fundamentalismul, Reza Aslan pledeaza pentru un „umanism spiritual“, poate singurul capabil sa salveze omenirea.

 

„Este Dumnezeu forta insufletitoare care uneste toate fiintele vii – asa cum par sa fi crezut stramosii nostri preistorici? Sau natura divinizata – asa cum credeau mesopotamienii? Sau o forta abstracta care impregneaza universul – asa cum o descriau unii filozofi greci? Sau o divinitate personificata, care arata si actioneaza intocmai ca o fiinta umana? Sau este Dumnezeu o fiinta umana la propriu? Indiferent ce raspuns am da, intrebarea despre ce este Dumnezeu a reprezentat o preocupare staruitoare atat pentru credinciosi, cat si pentru necredinciosi, vreme de sute de mii de ani. Intrebarea propriu-zisa a condus la formarea unor intregi civilizatii, dar si la distrugerea lor. A creat pace si prosperitate, dar si razboi si violenta.“ – REZA ASLAN

 

Reza Aslan (n. 1972 in Iran) este un scriitor de renume international, profesor, producator si specialist in istoria religiilor. Cartile sale, incluzand bestsellerul Zealot: The Life and Times of Jesus of Nazareth (traducere romaneasca: Zelotul. Viata si epoca lui Isus din Nazaret – 2013), au fost traduse in mai multe limbi de circulatie internationala. Prima sa carte, No God but God: The Origins, Evolution, and Future of Islam (2010), este considerata una dintre cele mai importante lucrari ale deceniului.

 

Este si autorul lucrarii Beyond Fundamentalism: Confronting Religious. Extremism in a Globalized Age (titlul original: How to Win a Cosmic War – 2010), precum si editorul volumelor Tablet & Pen: Literary Landscapes from the Modern Middle East (2011) si Muslims and Jews in America: Commonalties, Contentions, and Complexities (2011). Reza Aslan a studiat arta si istoria religiilor la Santa Clara University, a obtinut un master in teologie la Harvard University, un altul in studii artistice la Universitatea din Iowa (unde a fost numit „egalul lui Truman Capote in ceea ce priveste fictiunea“), precum si un doctorat in sociologia religiilor la Universitatea California din Santa Barbara.

 

Profesor de creative writing la Universitatea California, Riverside, Aslan face parte si din conducerea Seminarului Teologic din Chicago si Yale Humanist Community, fiind si membru al Society of Biblical Literature si The International Qur’anic Studies Association. A fost „Wallerstein Distinguished Visiting Professor of Religion, Culture, and Conflict“ la Drew University, New Jersey (2012–2013) si profesor asociat de studii religioase la Universitatea din Iowa (2000–2003).

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro