Justine Henin: Game, set si sfarsit de cariera

Claude Moreau si François Artigas
Justine Henin: Game, set si sfarsit de cariera

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


37,14 lei

296

2017

www.publica.ro

978-606-722-307-1

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

In acea zi de 8 iunie 2003, la Roland Garros, Justine Henin (21 de ani) castiga Internationalele de Tenis ale Frantei in fata compatrioatei sale Kim Clijsters. Ametita de fericire, tanara belgianca priveste cu profunda melancolie spre inaltul cerului, omagiindu-si astfel mama disparuta. Ca o strafulgerare, un frison de maxima emotie strabate randurile spectatorilor aflati in tribuna. Justine Henin isi intareste pentru totdeauna legaturile afective speciale cu admiratorii ei. Cinci ani mai tarziu, la 14 mai 2008, tanara campioana se retrage cu capul sus, cand este inca numarul unu mondial.

 

Cartea scrisa de Claude Moreau si François Artigas este povestea uluitoare a carierei acestei campioane si mai ales a personajului care a prilejuit-o. Recomandata de un palmares incomparabil (sapte consacrari in turneele de Grand Slam, intre 2003 si 2007), idolatrizata atat pentru reusitele ei, cat si pentru exemplaritatea sa umana, Justine Henin nu a ales intamplator sa-si paraseasca multimea de admiratori neconditionati.

 

Justine Henin: Game, set si sfarsit de cariera arata minutios cum anume si de ce o vedeta mondiala poate hotari, intre doua turnee, sa-si eclipseze conditia pentru un plus de autenticitate existentiala. Insa o certitudine tot ramane, urma luminoasa a acestei stele cazatoare neputandu-se stinge vreodata.

 

In linii mari, aceasta este povestea uneia dintre cele mai mari campioane ale tenisului all time. Despre Justine si aventurile ei, din teren si din afara acestuia, scriu cu talent si obiectivitate cei doi autori, Claude Moreau si François Artigas in frumoasa lor carte biografica Justine Henin: Game, set si sfarsit de cariera. Jurnalisti „pro”, cei doi francezi au marele merit de a evita literaturizarea cu orice pret a unei biografii care realmente nu avea nevoie de inflorituri suplimentare, fiind ea insasi exceptional de bogata ca experienta si fapte de viata, unele deloc previzibile sau obisnuite. - Valentin Protopopescu, Jurnalist si comentator de tenis


Claude Moreau este jurnalist si scriitor specializat in tenis si fotbal.


A fost redactor-sef al canalului K7 si director al Prisma Presse. In prezent este corespondent permanent al publicatiilor Midi Libre si l'Alsace, colaborator independent al Sports.fr. A mai publicat volumele Jo-Wilfried Tsonga (Favre, 2008) si Franck Ribéry: Un ch'ti devenu grand! (Favre, 2009).

 

François Artigas este unul dintre cei mai experimentati gazetari si scriitori de sport din Franta. S-a specializat in rugby, tenis si fotbal. In prezent este director al Departamentului Sport al Télécable Sat Hebdo. A mai publicat volumele Rugby 97. Le livre souvenir de la saison (La Source, 1997, in colaborare cu ChristopheBerliocchi), Rugby 98. Le livre souvenir de la saison (La Source, 1998, in colaborare cu Christophe Berliocchi), Dieu tire les pénalties (Romillat, 2000) si Rugbyland (Romillat, 2007).

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro