Cărți cu autor: Jan Koneffke

Prozator, poet si jurnalist, Jan Koneffke (n. 1960, Darmstadt) a studiat filozofia si literele la Universitatea Libera din Berlin. In 1988 debuteaza cu microromanul Vor der Premiere, urmat de volumul de versuri Gelbes Dienstrad wie es hoch durch die Luft schoss (1989).


 


In 1995 primeste bursa Villa Massimo, care ii ofera posibilitatea sa locuiasca la Roma timp de sapte ani. In urma unei calatorii in Bulgaria, publica in 1999 volumul de proza scurta Gulliver in Bulgarien. In 2000 ii apare Paul Schatz im Uhrenkasten, roman foarte bine primit de critica literara germana.


 


In 2003 Jan Koneffke se muta la Viena, unde, intre 2004 si 2007, este coeditor al revistei Wespennest. In 2004 publica un nou roman care se bucura de aprecierile criticii si publicului, Eine Liebe am Tiber, aparut in 2007 in limba romana, la Editura Humanitas, sub titlul O iubire la Tibru.


 


In 2008, ii apar cartea pentru tineret Die Sache mit Zwille si un nou roman, Eine nie vergessene Geschichte, intampinat cu entuziasm de Günter Grass. Urmeaza in 2009 un volum de lirica pentru copii, Trippeltrappeltreppe, iar, in toamna lui 2011, Cele sapte vieti ale lui Felix K. (Die sieben Leben des Felix Kannmacher), un fascinant roman despre Romania interbelica. Jan Koneffke a fost distins, intre altele cu premiile Leonce und Lena, Friedrich Hölderlin, Offenbacher, Usedomer, iar in China a primit premiul pentru cel mai bun roman tradus din germana in 2004. Cartile lui Jan Koneffke au fost traduse in italiana, olandeza, bulgara, romana si chineza. Locuieste la Viena, Bucuresti si Maneciu, impartindu-si timpul intre Germania, Austria si Romania.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare