Miros de roscata amara si alte povestiri scandaloase. Editie cu autograful autorului

Dan Alexe
Miros de roscata amara si alte povestiri scandaloase. Editie cu autograful autorului

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Stupoare, jubilatie, rusine, invidie, contrarietate, vertij, fericire, indignare, cainta – toate acestea sunt forme de feedback la cele 33 de texte din Miros de roscata amara. O singura reactie lipseste: indiferenta.“ - Radu PARASCHIVESCU

Comandati acum si veti primi cartea cu autograful autorului! Numar limitat de exemplare!

Mai multe detalii

35,24 lei

220

2014

humanitas.ro

978-973-50-4343-8

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

„Rar mi-a fost dat, in ultima vreme, sa citesc ceva mai viu si mai vibrant, mai uman si mai firesc, mai arzator, mai dramatic, mai curgator si mai abrupt, mai vesel si mai trist, mai suculent, mai poznas, mai poetic, mai ame- si amutitor. Si rar am vazut, de cand sunt editor de carte, un asemenea talent in (orgolioasa) desfasurare.

 

Dan Alexe nu tine neaparat sa se aseze in albia unui gust impus de critica, a unei tendinte, a unei mode. Da impresia ca scrie ca sa-si faca siesi o placere – si cred ca si-o face. Il intereseaza prea putin daca textele lui se vor solda cu o baie de elogii sau cu o rastignire. Dan Alexe scrie in temeiul unei inzestrari formidabile, al unei culturi aspirate pe toate canalele si al unei pofte navalnice, aproape carnale, de-a face literatura din orice. Ii place sa astearna povesti. Ii place la nebunie. Dar il banuiesc ca-i place si sa ghiceasca reactia cititorului.


Stupoare, jubilatie, rusine, invidie, contrarietate, vertij, fericire, indignare, cainta – toate acestea sunt forme de feedback la cele 33 de texte din Miros de roscata amara. O singura reactie lipseste: indiferenta.“ (Radu PARASCHIVESCU)

 


Dan Alexe (n. 1961) este scriitor, cineast, jurnalist si traducator. A realizat filme documentare in Cecenia, Afganistan, Pakistan, Kosovo si Asia Centrala. In Romania, a facut parte – impreuna cu Dan Petrescu, Luca Pitu, Alexandru Calinescu, Sorin Antohi, Liviu Antonesei – din asa-numitul „grup de la Iasi", care in anii '80 a cautat sa faca o opozitie culturala structurata regimului comunist. A parasit Romania in 1988, in momentul publicarii in revista Agora de la New York a piesei sale de teatru Ramaieni, despre ravagiile protocronismului. A participat la filmul documentar Dezastrul rosu (Belgia, 1988), care denunta regimul lui Ceausescu. Stabilit in Belgia, a colaborat, ca ziarist freelance, cu BBC si Europa Libera, iar ulterior cu publicatiile grupului german WAZ. A trait lungi perioade in Caucaz, Balcani sau Afganistan, unde a predat jurnalismul; a cunoscut razboaiele din Cecenia si Bosnia si a facut un film despre cantaretul mistic pakistanez Nusrat Fateh Ali Khan. Specializat in islamul mistic contemporan, a participat la volumul colectiv Géopolitique du Caucase (Ed. La Découverte, Paris, 1996) cu capitolul despre islamul cecen si cel nord-caucazian. Anterior, activitatea lui publicistica inclusese traduceri din latina renascentista (in volumul colectiv Poetica Renasterii, Bucuresti, 1986) sau studii despre tigani si Joyce („Les Tsiganes et le jazz dans le Finnegans Wake", in Etudes Tsiganes, Paris, 1989). Filmul sau Howling for God / Iubitii Domnului, despre dervisii urlatori din Balcani care practica un foarte violent ritual de yoga islamica, a obtinut Premiul Criticii Internationale la Festivalul din Amsterdam (1998) si Premiul Ministerului Francez al Culturii la Festivalul Musée de l'Homme (Paris, 1998). Cu acelasi film a participat la festivalurile de la Cannes si Hollywood (1999). I s-a decernat Marele Premiu al Musée de l'Homme pentru Cabal in Kabul (2007), film despre ultimii evrei din Afganistan, urmat in acelasi an de cele mai mari distinctii la festivalurile Flahertiana din Rusia (Moscova si Perm, 2007), Astra (Sibiu, 2007) si de Premiul Publicului la Nyon (Elvetia, 2008). A publicat teatru in volumul ingrijit de Luca Pitu Lumea ca spoiala si impovarare (Editura Opera Magna, Iasi, 2012). Blogul sau, Dan Alexe's Flea Market (cabalinkabul.wordpress.com), este foarte urmarit in mediile culturale din Romania.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro