In serai. Vietile private ale sultanilor din Istanbul

John Freely
In serai. Vietile private ale sultanilor din Istanbul

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


In serai relateaza povestea Casei lui Osman, dinastia imperiala care a condus Imperiul Otoman timp de mai bine de sapte secole, un imperiu care se intindea candva din Europa Centrala pana in Africa de Nord si din Persia pana la Adriatica.

Mai multe detalii

56,19 lei

352

2021

edituratrei.ro

978-606-40-0767-4

15 cm x 23 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

In serai relateaza povestea Casei lui Osman, dinastia imperiala care a condus Imperiul Otoman timp de mai bine de sapte secole, un imperiu care se intindea candva din Europa Centrala pana in Africa de Nord si din Persia pana la Adriatica.

 

Impresionanta capitala a acestui imperiu grandios a fost Istanbulul, vechiul Bizant cunoscut grecilor drept Constantinopol, orasul imperial asezat pe malurile european si asiatic ale Bosforului. In primele patru secole de domnie otomana in Istanbul, sultanii si-au avut rezidenta imperiala aici, in magnificul palat Topkapı, ale carui gradini si pavilioane impodobesc si astazi colina care troneaza deasupra confluentei Bosforului cu Cornul de Aur, la locul de intalnire cu apele Marii Marmara.

 

Cartea lui John Freely ne poarta in spatele usilor aurite de la Topkapı Sarayı, in chiar inima palatului si a secretelor pe care le-a tinut bine ascunse veacuri la rand: haremul, unde sultanul se inconjura de sotii, concubine, sclave, eunuci, paji, pitici si muti, si unde toate evenimentele furtunoase care reverberau pana la granitele indepartate ale imperiului aveau adesea loc. Aceasta este istoria unui edificiu fascinant prin pitorescul si opulenta sa fabuloasa, cutremurator prin paienjenisul de intrigi si tragismul sau si, fara doar si poate, remarcabil prin incarcatura si forta sa politica.

 

„Capitolele care urmeaza nu sunt o istorie a Imperiului Otoman. Ele sunt, mai degraba, o biografie a familiei si dinastiei Osmanlı, a Casei lui Osman, a celor treizeci si sase de sultani care au condus pe rand Imperiul Otoman timp de douazeci si una de generatii. Cartea deapana povestea acestei familii, a sultanilor, femeilor si copiilor lor, si a celor care au format curtea lor la Topkapı Sarayı si, mai tarziu, in celelalte palate imperiale de pe malul Bosforului, pana la sfarsitul imperiului, in 1923. Aceste palate sunt acum muzee, dar camerele in care au trait sultanii sunt in continuare imbibate de prezenta lor, revenind la viata pentru cei care stiu povestea vietilor lor private in Casa Fericirii." – John Freely

 

John Freely s-a nascut la New York in 1926. A intrat in marina militara americana la varsta de 17 ani, servind in cadrul unei unitati de comando in Birmania si China in ultimele luni ale celui de-al Doilea Razboi Mondial. A obtinut un doctorat in fizica la New York University in 1960 si a urmat studii postdoctorale la Oxford University. A predat fizica si istoria stiintelor la Boğazici Universitesi si a locuit la New York, Boston, Londra, Atena, Istanbul si Venetia.

 

Este autorul a peste 40 de lucrari, printre care mai multe carti de istorie si calatorie ce au cunoscut un mare succes (Strolling Through Istanbul, Classical Turkey, Strolling Through Athens, Strolling Through Venice, Children of Achilles etc.). Istanbul – Orasul imperial, publicat si in limba romana de Editura Trei, a devenit un ghid cultural inconturnabil al orasului de pe Bosfor. Freely s-a stins din viata pe 20 aprilie 2017, numele sau ramanand sinonim cu memoria orasului Istanbul.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro