Cărți cu autor: Joseph E. Stiglitz

Joseph E. Stiglitz, economist laureat al Premiului Nobel, detinator al distinctiei „Medalia John Bates Clark” si membru al Royal Society, a fost vicepresedinte senior si economist-sef al Bancii Mondiale si seful echipei de consilieri pe probleme economice a fostului presedinte american Bill Clinton. A fost de asemenea unul dintre consultantii lui Barack Obama, pe care l-a criticat ulterior pentru planul de salvare a industriei financiare.



Din anul 2000 preda economie la Columbia University. Este cunoscut pentru critica pe care o aduce unor institutii precum FMI sau Banca Mondiala si pentru polemica purtata cu economistii pietei libere, pe care ii defineste drept „fundamentalisti ai pietei libere”.


 


In 2001, alaturi de George A. Akerlof si A. Michael Spence, a primit Premiul Nobel pentru cercetarile privind asimetria informatiilor, iar printre temele lui de cercetare se numara si salariul de eficienta, care s-a materializat in modelul Shapiro-Stiglitz.



Este autorul bestsellerurilor Globalizarea. Sperante si deziluzii, Mecanismele globalizarii, Razboiul de trei trilioane de dolari si In cadere libera.

Citeste mai mult

Produsele 1-3 din 3 care corespund optiunilor de filtrare