Cărți cu autor: Guzel Iahina

Guzel Iahina s-a nascut in 1977, la Kazan. A absolvit Facultatea de Limbi Straine a Institutului Pedagogic de Stat din Kazan, iar din 1999 locuieste la Moscova, unde a urmat cursurile Scolii de Cinematografie, sectia scenaristica.


 


A lucrat in relatii publice, publicitate si marketing si a colaborat cu articole la revistele Neva, Oktiabr, Sibirskie ogni etc. In 2015 publica primul roman, Zuleiha deschide ochii (Zuleiha otkrivaet glaza; Humanitas Fiction, 2018). Inspirat din relatarile bunicii ei, o invatatoare tatara care a petrecut saisprezece ani intr-o colonie de munca din Siberia, romanul s-a bucurat imediat de un succes rasunator si a primit mai multe premii prestigioase.


 


In Rusia, in 2015: Bolsaia Kniga (Marea Carte), Premiul intai si Premiul cititorilor - Locul intai; Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi), Premiul Kniga Goda (Cartea Anului) si Premiul Zviozdnii Bilet (Bilet spre stele) al Festivalului Aksionov. A fost finalist la Russkii Buker (Booker Rus). In 2016 i s-a acordat Premiul Cyrano. Este in curs de traducere in peste treizeci de limbi. In Franta a aparut in 2017 si a primit Premiul revistei Transfuge. A fost, de asemenea, finalist la Prix Médicis Étranger. In prezent, Guzel Iahina pregateste un nou roman.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare