Echipa de echipe

Chris Fussell, David Silverman, Stanley Mcchrystal
Echipa de echipe

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Noi strategii de leadership pentru o lume complexa.

Mai multe detalii

46,67 lei

434

2016

www.publica.ro

978-606-722-197-8

14 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

In 2003, cand a preluat comanda Fortei Operationale Intrunite pentru Operatii Speciale, generalul Stanley McChrystal si-a dat repede seama ca tacticile militare conventionale nu mai functionau. Al Qaeda din Irak era o retea descentralizata care putea sa se miste rapid, sa loveasca nemilos si apoi sa se piarda printre localnici. Fortele aliate aveau un avantaj urias din punct de vedere numeric, al echipamentului si al pregatirii, dar nimic din toate astea nu parea sa conteze.

 

Nu este nici un secret ca, in orice domeniu, echipele mici au multe avantaje – ele pot sa raspunda rapid, sa comunice liber si sa ia decizii fara complicatii birocratice. Insa organizatiile care se confrunta cu provocari cu adevarat mari nu au loc intr-un garaj. Ele au nevoie de practici manageriale care pot implica mii de oameni.

Generalul McChrystal a condus o masinarie ierarhica, foarte disciplinata, compusa din mii de barbati si femei. Insa pentru a infrange Al Qaeda din Irak, Forta sa Operationala ar fi trebuit sa dobandeasca viteza si flexibilitatea inamicului. Exista vreo modalitate de a combina forta celei mai puternice armate din lume cu agilitatea celei mai temute retele teroriste de pe glob? Și daca da, se putea aplica acelasi principiu si organizatiilor civile?

McChrystal si colegii sai au renuntat la un secol de intelepciune conventionala si, in toiul unui razboi istovitor, au transformat Forta Operationala in ceva nou: o retea care combina comunicarea extrem de transparenta cu autoritatea decizionala descentralizata. Zidurile dintre compartimente au fost daramate. Liderii analizau cele mai bune practici ale celor mai mici unitati si descopereau modalitati de a le extinde la mii de oameni de pe trei continente, folosind tehnologia pentru a crea o unitate care, chiar si cu un deceniu in urma, ar fi fost imposibila. Forta Operationala devenea o „echipa de echipe” – mai rapida, mai orizontala, mai flexibila – si invingea Al Qaeda.


In aceasta carte influenta, McChrystal si colegii sai prezinta modul in care provocarile cu care s-au confruntat in Irak pot fi relevante pentru nenumarate afaceri, organizatii nonprofit si de alte tipuri. Lumea se schimba mai repede ca niciodata si cel mai inteligent raspuns pe care il pot da cei aflati la conducere este sa acorde grupurilor mici libertatea de a experimenta si, in acelasi timp, sa-i stimuleze pe toti sa impartaseasca noutatile si cu ceilalti membri ai organizatiei. Asa cum afirma autorii folosind exemple convingatoare, strategia echipei de echipe a functionat peste tot, de la camerele de urgenta ale spitalelor, pana la NASA. Ea are potentialul de a transforma organizatiile, fie ele mici sau mari.

 

Echipa de echipe este erudita, eleganta si profunda. Neasteptat si surprinzator de bogata in informatii si tot felul de minunatii, cartea ofera un exemplu pentru modul in care poti face fata complexitatii tot mai mari a lumii. O lectura obligatorie pentru orice om caruia ii pasa de viitor – adica pentru noi toti. DANIEL LEVITIN, AUTORUL CARTII MINTEA ORGANIZATA. CUM SA GANDEȘTI CORECT IN ERA SUPRAINCARCARII INFORMATIONALE

 

Echipa de echipe este un argument convingator si pragmatic, pentru o abordare mai informata, descentralizata, a managementului, venit din partea unui lider care a trecut cu succes prin incercari cu mize mult mai mari decat cele cu care se vor confrunta vreodata cei mai multi dintre liderii de afaceri. O lectura obligatorie pentru oricine se gandeste serios sa-si duca mai departe, mai repede, stilul de conducere. JOHN VERHUIZEN, PREȘEDINTE ȘI CEO ACE HARDWARE CORPORATION

 

Invatamintele si conceptele descrise in Echipa de echipe ofera un model valoros de leadership pentru orice industrie sau domeniu. Principiile leadershipului clasic se lupta sa tina piept ritmului actual, de nestapanit, al fluxului informational, si spiritului antreprenorial al generatiei digitale. Echipa de echipe utilizeaza ca resurse aceste noi realitati, oferind un cadru de conducere pentru a reproduce caracterul cuprinzator si adaptabilitatea unui startup care evolueaza rapid la scara unei organizatii mari. BRAD SMITH, PREȘEDINTE & CEO INTUIT

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro