Nu mi-am omorat barbatul. Cu autograful autorului!

Liu Zhenyun
Nu mi-am omorat barbatul. Cu autograful autorului!

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Li Xuelian, sotia lui Qin Yuhe, este insarcinata pentru a doua oara. O veste buna? Nicidecum, ci o infractiune, deoarece in China incalcarea legii care prevede „un cuplu – un copil“ se pedepseaste drastic. Solutia ar fi sa divorteze si sa se recasatoreasca dupa nastere.

Mai multe detalii

33,33 lei

296

2019

humanitas.ro

978-606-779-591-2

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Numar limitat de eemplare cu autograful autorului!

 

Roman ecranizat cu titlul I am not Madame Bovary, Marele Premiu al Festivalului International de Film de la San Sebastián, 2017

 

„Opera lui Liu Zhenyun se bucura de un succes imens in China si a fost primita cu entuziasm in intreaga lume. Liu Zhenyun este considerat unul dintre cei mai mari umoristi chinezi.“ – Din discursul de decernare a distinctiei Chevalier de lʼOrdre des Arts et des Lettres

 

Li Xuelian, sotia lui Qin Yuhe, este insarcinata pentru a doua oara. O veste buna? Nicidecum, ci o infractiune, deoarece in China incalcarea legii care prevede „un cuplu – un copil“ se pedepseaste drastic. Solutia ar fi sa divorteze si sa se recasatoreasca dupa nastere. Nici o lege nu interzice unei mame singure cu un copil sa-si refaca viata. Qin Yuhe e de-a dreptul entuziasmat de idee, numai ca, dupa divort, se insoara cu patroana coaforului din oraselul Cotitura.

 

Li Xuelian vrea sa se razbune si sa demonstreze ca a fost inselata, chiar daca se autoincrimineaza. Procesul pe care i-l intenteaza fostului sot declanseaza o serie de intamplari ametitoare, la limita absurdului, de pe urma carora ea are de suferit cel mai mult. Nu mi-am omorat barbatul este o satira savuroasa la adresa sistemului judiciar si a politicienilor corupti, o poveste tragicomica a carei protagonista se incapataneaza sa indrepte lucrurile cand nimeni nu este interesat de adevar.


Liu Zhenyun, unul dintre cei mai apreciati scriitori chinezi contemporani, s-a nascut in 1958 in judetul Yanjin, Provincia Henan. La 14 ani a intrat in armata, asemenea multor tineri din generatia sa, care considerau ca astfel se puteau rupe de lumea rurala.

 

La 20 de ani, dupa incheierea Revolutiei Culturale, a fost admis la Facultatea de Limba si Literatura Chineza a prestigioasei Pekin University. Odata cu absolvirea facultatii, a inceput sa lucreze ca reporter.

 

A debutat cu proza scurta in revista Literatura Poporului, iar in 1989 a publicat primul volum de nuvele, Orasul Tapu (Tapu), care s-a bucurat de succes. Au urmat 13 romane, dintre care cele mai cunoscute sunt: Satul natal si lumea larga (Guxiang tianxi huanghua, 1991), Pene de gaina peste tot, pe pamant (Yi di jimao, 1992), Telefonul mobil (Shouji, 2003), O vorba cat o mie de vorbe (Yi ju ding yi wan ju, 2009), Amintirea anului 1942 (Wengu yi jiu si er, 2012), Nu mi-am omorat barbatul (Wo bu shi Pan Jinlian, 2013; Humanitas Fiction, 2019).

 

Cel mai recent roman, Epoca mancatorilor de pepeni (Chi gua shidai de er nü men), i-a aparut in 2017. Multe dintre cartile sale au stat la baza unor seriale TV sau au fost adaptate pentru marele ecran. Nu mi-am omorat barbatul a fost ecranizat cu titlul I Am Not Pan Jinlian / I Am Not Madame Bovary, in regia celebrului Feng Xiaogang, si a primit in 2017 Marele Premiu al Festivalului International de Film de la San Sebastián.

 

Romanele lui Liu Zhenyun sunt traduse in 30 de limbi si insumeaza tiraje totale de peste cincisprezece milioane de exemplare; Nu mi-am omorat barbatul a ajuns, numai in China, la aproape doua milioane de exemplare tiparite. Scriitorul a fost rasplatit in 2011 cu Premiul Mao Dun, cel mai prestigios premiu literar chinez, iar in 2018 a primit distinctia franceza Chevalier de lʼOrdre des Arts et des Lettres.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro