Cărți cu autor: Philippe Delorme

Philippe Delorme, nascut in 1960 in apropiere de Paris, este o figura foarte vizibila in cadrul actualei generatii de istorici francezi. Detinator al unui masterat si al unei diplome de studii aprofundate la Universitatea Paris IV Sorbonne, este un specialist in cercetarea stiintifica a diverselor dinastii si familii regale ale lumii.


 


Stradania sa de a oferi o imagine conforma adevarului istoric asupra destinelor conducatoare se reflecta si in colaborarea cu revista Point de Vue, publicatie dedicata traseelor de viata ale capetelor incoronate. Impletind eruditia istoricului cu harul scriitoricesc, Philippe Delorme zugraveste in cartile sale figuri importante care au carmuit in trecut, publicand peste douazeci de lucrari, printre care se numara o serie de biografii ale unor mari regine ale Frantei: Maria de Medici, Ana de Austria, Maria Antoaneta, Eleonora de Aquitania, Blanca de Castilia si Isabela de Bavaria.


 


Cele mai cunoscute scrieri ale sale sunt L'affaire Louis XVII si Louis XVII: la vérité, in care intreprinde o amanuntita si revolutionara cercetare, bazata pe analiza ADN, asupra destinului lui Ludovic XVII. Activitatea sustinuta a autorului s-a concretizat in perioada recenta prin aparitia unei biografii nonconformiste a regelui francez Henric IV, intitulata Henri IV, les réalités d'un mythe (2010), si a unei carti despre nuntile regale din Marea Britanie, prilejuita de proaspata cununie religioasa a printului William cu printesa Catherine (2011). | www.delorme.cf

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare