Marile schimbari. Crize si perspective in politica internationala

Valentin Naumescu
Marile schimbari. Crize si perspective in politica internationala

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Sunt analize care îmbrăţișează, cu o perspectivă globală, determinată în mod firesc de evoluţiile de multe ori impredictibile ale dinamicii cotidiene a relaţiilor internaţionale, temele care definesc, în ansamblul lor, tendinţe de modificare semnificativă a raporturilor de putere.

Mai multe detalii

46,67 lei

440

2015

edituratrei.ro

978-606-719-498-2

13 cm x 20 cm

Cartonata

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Politica externa ne intra in casa. In ultimii ani, suntem cablati si insurubati in desfasurarea lumii internationale. Traim evenimentele politicii internationale, fiecare dintre noi, din ce in ce mai implicati si mai afectati. Iar ele devin din ce in ce mai mult ale noastre. Avem cetatenie romana, dar si o cetatenie europeana efectiva  – suntem protejati diplomatic in afara Europei de insasi Europa, de exemplu.  Simtim nevoia sa surprindem the big picture, sa intelegem pe ce lume ne aflam acum. Si ne aflam si participam la o lume cu mult mai mare decat cea cu care eram obisnuiti – prin educatie, interese, provocari. Putem spune ca am inceput sa traim intr-o istorie mai mare.

 

Cartea lui Valentin Naumescu vorbeste exact despre aceasta istorie mare in care suntem inclusi mai mult decat oricand de-a lungul vremurilor. Este scrisa avand mereu in minte situatia si pozitia Romaniei, interesele, conditiile si conditionarile noastre in ultimii trei ani. Deseori critica, mereu lucida, exceleaza prin claritatea explicatiilor pe care le da fiecarui eveniment.

 

Este o carte despre marile crize internationale din ultimii doi ani, despre modificarile in pozitionarea marilor state, noile relatii de putere si viziunile concurente care s-au nascut in ultimii doi ani. Cum s-a raportat Romania la aceste mari schimbari? iata una dintre cele mai importante teme din carte.

 

 

 Pentru cei ce studiaza relatiile internationale “Marile schimbari” este un volum indispensabil.

 

 

"Sunt analize care îmbrăţișează, cu o perspectivă globală, determinată în mod firesc de evoluţiile de multe ori impredictibile ale dinamicii cotidiene a relaţiilor internaţionale, temele care definesc, în ansamblul lor, tendinţe de modificare semnificativă a raporturilor de putere, dar și încercări de testare a limitelor arhitecturii de securitate la nivel mondial, inclusive prin încălcări flagrante ale principiilor fundamentale ale dreptului internaţional care stau la baza acestei arhitecturi.

 

Sunt convins că prezentul volum va fi de mare interes pentru toţi cei pasionaţi de relaţiile internaţionale și de politica externă contemporană, fie ei studenţi, teoreticieni sau practicieni din lumea atât de complexă a diplomaţiei de astăzi."

Prof. univ. dr. Bogdan Aurescu


 

Valentin Naumescu este conferentiar doctor abilitat la Departamentul Relatii Internationale al Facultatii de Studii Europene, Universitatea “Babes Bolyai” Cluj Napoca, unde coordoneaza programul de masterat in Studii Transatlantice.

A fondat si conduce Grupul de Reflectie si Analiza Internationala “Citadel”. Este expert independent al Comisiei Europene in domeniul relatii international si studii europene.

Printre cele mai recente carti ale sale se numara Democracy and Security in the 21st Century: Perspectives on a Changing World( ed. Cambridge Scholars Publishing, 2014) si The European Unions’s Eastern Neighbourhood Today: Politics, Dynamics, Perspectives ( coeditata impreuna cu Dan Dungaciu, Cambridge Scholars Publishing, 2015).

Valentin Naumescu are totodata o experienta diplomatica, fiind secretar de stat la Ministerul Afacerilor Externe ( ianuarie 2005 – iunie 2007), consilier diplomatic in Centrala MAE (2007 – 2008) si Consul General al Romaniei la Toronto (martie 2008 – octombrie 2012).

Are gradul diplomatic de ministru – consilier.

 

Colecția Contributors conţine lucrări informative, inteligente, semnate de nume cu autoritate în diverse domenii. Cititorul va găsi în paginile colecţiei argumente convingătoare, analiză riguroasă și independenţă în gândire. Volumele incluse în această colecţie sunt menite să te facă să înţelegi ideile, tendinţele și mutaţiile din lumea modernă, din actualitatea imediată și din minţile celor ce provoacă sau decid schimbările.

 

Marile schimbări, volum semnat de Prof. Valentin Naumescu, inaugurează Colecţia Contributors.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro