Cărți cu autor: Mihai Fratila

Mihai Fratila, episcop greco-catolic de Bucuresti, s-a nascut la Alba Iulia in 1970. A studiat teologia la Roma, ca bursier al Colegiului Pontifical Pio Romeno – singura institutie romaneasca din Cetatea Eterna aflata sub patronajul Vaticanului, si la Paris. Este preot din 1996, iar intre anii 2005 si 2007 a fost rector al Colegiului Pio Romeno.


 


In 2007 a fost sfintit episcop rezident in capitala, vicar al Mitropoliei Greco-Catolice de la Blaj; in 29 mai 2014 este ales primul episcop al nou-infiintatei Episcopii Greco-Catolice „Sfantul Vasile cel Mare“ de Bucuresti.


 


A scris mai multe eseuri in care a aprofundat relatia dintre speranta crestina si sfasierile sufletesti ale omului contemporan: Dumnezeu este acolo unde doreste sa te intalneasca. Simplitatea in fragmente (Galaxia Gutenberg, 2005); Lumina este un dar al Cerului. Privind viata prin ochii lui Dumnezeu (Galaxia Gutenberg, 2007); „Cu o singura gura si o singura inima“. Liturghia altfel (Galaxia Gutenberg, 2007); Curajul de-a improviza. Eseuri intarziate despre harul nevazut al vietii (Editura Surorilor Lauretane, 2014); Rigoarea sperantei (Editura Surorilor Lauretane, 2015), Pastele memorabil. Cum deschide Dumnezeu fereastra atunci cand o usa se inchide (Editura ARCB, 2020). La Editura Humanitas a publicat: Poate fi trimis Dumnezeu in exil? Despre riscurile mantuirii si sansa rabdarii (2016) si Exista o zare. Despre truda lui Dumnezeu de a pune lucrurile la punct (2019).

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare