Creierul adolescentului. Ghid de supravietuire pentru parinti

Frances E. Jensen & Amy Ellis Nutt
Creierul adolescentului. Ghid de supravietuire pentru parinti

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Renumita specialista in neurologie, Frances E. Jensen aduce o perspectiva noua asupra creierului adolescentilor, demontand mituri si oferind sfaturi practice. Multa vreme, oamenii de stiinta au crezut ca, in esenta, creierul adolescent este un creier adult in miniatura, deoarece se considera ca dezvoltarea cerebrala este aproape incheiata la pubertate. 

Mai multe detalii

40,00 lei

0

2021

humanitas.ro

978-973-50-6938-4

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Renumita specialista in neurologie, Frances E. Jensen aduce o perspectiva noua asupra creierului adolescentilor, demontand mituri si oferind sfaturi practice. Multa vreme, oamenii de stiinta au crezut ca, in esenta, creierul adolescent este un creier adult in miniatura, deoarece se considera ca dezvoltarea cerebrala este aproape incheiata la pubertate. Abia de curand s-a descoperit ca in anii adolescentei au loc etape importante, vitale, in dezvoltarea creierului.

 

Este o perioada minunata, dar totodata dificila si inselatoare. Cercetatoare, dar si consilier pentru parinti si copii, Frances Jensen explica de ce adolescentii se comporta uneori atat de ciudat sau imprevizibil. Datorita ultimelor descoperiri din domeniu, aflam care este impactul invaziei digitale asupra creierului adolescent, ce efect are privarea de somn asupra concentrarii si capacitatii de invatare, care sunt consecintele consumului de alcool sau tutun si de ce sunt adolescentii vulnerabili in fata drogurilor. Toate aceste experiente din anii adolescentei se rasfrang asupra intregii vieti.

 

Citind Creierul adolescentului, va veti putea ajuta copiii sa parcurga cu succes aceasta perioada si, mai ales, ii veti intelege mai bine.

 

„Aceasta carte bine scrisa si accesibila analizeaza cercetarile recente asupra creierului adolescentului. […] Capitol dupa capitol, Frances Jensen abordeaza subiecte esentiale. […] Ca de la parinte la parinte, autoarea ne ofera sfaturi utile si ne dezvaluie cum putem comunica eficient cu acesti adulti in devenire.“ — Publishers Weekly


Frances E. Jensen este profesor de neurologie si conduce Departamentul de neurologie de la Perelman School of Medicine, University of Pennsylvania. A predat la Harvard Medical School, a fost director al Centrului de Neurostiinte Translationale, director al Departamentului de cercetare in epilepsie de la Boston Children’s Hospital si neurolog senior la Boston Children’s Hospital si la Brigham and Women’s Hospital.

 

A primit numeroase premii si distinctii, printre care Cercetatorul Anului din partea Societatii Americane de Epilepsie si Premiul pentru Cercetari de Pionierat din partea Institutului National de Sanatate. A scris peste 130 de articole referitoare la cercetarile ei. A sustinut numeroase conferinte publice legate de dezvoltarea creierului la adolescenti, punctele forte si punctele slabe ale acestuia, despre consecintele asupra problemelor medicale, sociale si educationale caracteristice adolescentilor.


Amy Ellis Nutt a publicat articole stiintifice in The Washington Post si este autoarea a doua carti: Shadows Bright as Glass: The Remarkable Story of One Man’s Journey from Brain Trauma to Artistic Triumph si Becoming Nicole: The Transformation of an American Family. In 2011 a primit Premiul Pulitzer pentru jurnalism.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro