Cărți cu autor: Alain Besançon

Alain Besançon s-a nascut in 1932 la Paris. A absolvit Institutul de Studii Politice din Paris in 1952; este doctor in istorie (1957) si in litere (1977). A fost cercetator la CNRS (1959–1963), apoi profesor la École des Hautes Études en Sciences Sociales (1963–1992).


 


A desfasurat numeroase stagii ca cercetator si a fost visiting professor la institutii aca demice de prestigiu: Columbia University, Rochester University, Wilson Center, Stanford University, Academia de Ştiinte a URSS.


 


Discipol al lui Raymond Aron, Alain Besançon este unul dintre cei mai proeminenti specialisti in istoria rusa si sovietica.


 


Numeroasele sale lucrari stiintifice au fost publicate in reviste precum: Daedalus, Journal of Contemporary History, Encounter, Survey Commentary, Policy Review, Annales, Contrepoint, Commentaires, Archivio di Filosofia, Revista de Occidente.


 


A fost tradus tarziu in tarile Europei de Est, dar a avut mereu o intensa circulatie clandestina, in special in Polonia si URSS. Academia Franceza l-a distins cu Marele Premiu pentru Eseu si Premiul pentru Istorie.

Citeste mai mult

Produsele 1-4 din 4 care corespund optiunilor de filtrare