Descriere
Berit Brogaard si Kristian Marlow studiaza cazurile unor oameni care au abilitati mentale iesite din comun: campioni ai memoriei, oameni care calatoresc prin lume folosind ecolocatia, matematicieni autodidacti. In laboratorul lor mai intalnesc si numaratori de carti de joc care ii intrec pe crupieri, oameni care devin brusc virtuozi muzicali sau pictori talentati dupa ce au suferit o lovitura la cap.
In Mintea supraumana, Berit Brogaard si Kristian Marlow ne conduc in interiorul vietii si mintii acestor genii, pentru a ne arata ca abilitatile mentale extraordinare nu reprezinta un atribut singular, rezervat unei minoritati norocoase. Ele sunt aptitudini latente care se regasesc in mintea majoritatii oamenilor si care asteapta sa fie descoperite si folosite.
„Multa lume crede ca numai un creier special poate dobandi nivelul suprem de abilitate mintala extraordinara si ca excelenta este un talent innascut cu care doar putini sunt inzestrati. Insa adevarul este ca orice creier are abilitati supraumane ascunse. Trebuie doar sa folosim cheia potrivita pentru a le deschide. Una dintre aceste chei este sinestezia. Pe baza cercetarilor noastre, una dintre ipoteze este ca sinestezia poate fi calea creierului de a deschide zone la care, in mod normal, nu avem acces constient.“
Kristian Marlow este directorul adjunct al Laboratorului Brogaard pentru Cercetare Multisenzoriala si bursier al Initiative on Neuroscience and Law at Baylor College of Medicine. Cercetarea pe care o desfasoara alaturi de Berit Brogaard are in centru diferitele moduri in care poate fi descoperit si stimulat talentul latent care exista in mintea fiecaruia.
Berit Brogaard este directorul Laboratorului Brogaard pentru Cercetare Multisenzoriala de la Universitatea din Miami. Cercetarile ei in domeniul sinesteziei, neuropsihiatriei si emotiilor sunt cunoscute in intreaga lume.