Descriere
Prima carte a Papei Francisc in care isi prezinta viziunea despre politica si societate. Vreme de un an, Papa Francisc a avut douasprezece intrevederi cu intelectualul francez Dominique Wolton. Rezultat al acelor intalniri pline de omenie si caldura, acest dialog exceptional si inedit abordeaza in deplina libertate marile teme ale epocii noastre, dar si ale existentei umane: pacea si razboiul, politica si religiile, mondializarea si diversitatea culturala, fundamentalismele si laicitatea, Europa si migrantii, ecologia, inegalitatile pe plan mondial, ecumenismul si dialogul interreligios, individul, familia, alteritatea, timpul, increderea si bucuria.
Scrisa fara urma de conformism si evitand limba de lemn, aceasta carte ilustreaza viziunea Papei despre Biserica si despre societate: daramarea zidurilor si construirea de punti intre oameni, natiuni si credinte religioase.
Este prima data cand o serie de convorbiri cu cel care domneste asupra Curiei si politicii Vaticanului nu sunt adunate intr-o culegere servila de afirmatii, ci se constituie intr-un adevarat dialog – este adevarat, plin de capcane si contradictii. In unele zile, Dominique Wolton se vadeste mai vorbaret decat papa; in altele, decide sa asculte tacerile gazdei sale; iar alteori, cei doi interlocutori permit umorului sa izbucneasca. - Julie Clarini, Le Monde
Niciodata un suveran pontif nu s-a destainuit atat de radical in fata unui intelectual francez! Vreme de un an, sociologul Dominique Wolton a primit confesiunile Papei Francisc. Douasprezece intalniri in doi, de cate doua ore fiecare, desfasurate la Vatican. Aceste confesiuni inedite despre razboi, mondializare, migranti, ecologie, inegalitati, dar si pe teme foarte personale – de pilda, surprinzatoarea psihanaliza a inaltului prelat argentinian consumata la varsta de 42 de ani – dau substanta acestei carti de convorbiri. - Vincent Mongaillard, Le Parisien
Dominique Wolton este director de studii la Centre National de la Recherche Scientifique (CNRS). A fondat revista internationala Hermès (editata de CNRS) si, din 1988, este directorul acestei publicatii. In cadrul teoriei sale despre comunicare, acest sociolog privilegiaza omul si politica in raport cu tehnica si economia. Este autorul a peste 30 de lucrari traduse in 20 de limbi.