Descriere
Rutina si confortul de pe o insula turistica din nord sunt tulburate de ivirea la orizont a unei flote misterioase. Pe un sector de frontiera, o intalnire tensionata se incheie cu un schimb neasteptat. Un client isi depoziteaza mobilierul vechi, din perioada sovietica, in holul unui hotel de lux din Elvetia.
Numar limitat de exemplare cu autograful autorului!
De la proza autobiografica In buricul pamantului pana la destinele paralele care se intersecteaza in preziua unui 11 septembrie, Catalin Dorian Florescu exploreaza, pe parcursul a noua povestiri memorabile, feluritele chipuri ale dezradacinarii si dislocarii.
Aflate in cumpana, personajele din centrul tuturor acestor istorii ilustreaza, deopotriva, rezistenta in fata adversitatilor, fie ele exterioare sau launtrice. Povestirea intitulata Eu trebuie Germania din acest volum a fost distinsa, in noiembrie 2019, cu premiul intii la Concursul International de Literatura „Frontiere/Grenzen“, adresat scriitorilor din spatiul Alpilor.
„Povestirile din acest volum se pot citi independent una de cealalta, dar si cat se poate de cursiv, gratie scriiturii limpezi si talentului aparte al lui C.D. Florescu. Cei care i-au citit romanele sunt familiarizati deja cu abilitatea lui de a spune povesti memorabile, care se intind de-a lungul a intregi generatii, continente si secole. Personaje si istorii care la prima vedere nu par sa aiba nimic in comun sunt conectate si impletite de povestitor cu formidabila maiestrie. Florescu dovedeste cu aceasta carte ca stapaneste la perfectie tehnica prozei scurte. Cititorului i se ofera astfel o lectura agreabila, care il va rasplati pe deplin.“ – Literarische Monat
Catalin Dorian Florescu (n. 27.08.1967, Timisoara) traieste in Elvetia din 1982. A urmat studii de psihologie si psihopatologie la Zürich, specializandu-se in terapia umanista Gestalt. Dupa absolvire a lucrat ca psiholog intr-un centru de reabilitare pentru dependentii de droguri. Din 2001 este scriitor liber-profesionist. A publicat romanele Wunderzeit (Vremea minunilor, 2001), Der kurze Weg nach Hause (Scurtul drum spre casa, 2002), Der blinde Masseur (Maseurul orb, 2006), Zaira (2008), Jacob beschließt zu lieben (Jacob se hotaraste sa iubeasca, 2011) si Der Mann, der das Glück Bringt (Barbatul care aduce fericirea, 2016), aparitii care s-au bucurat de o primire entuziasta in Elvetia, Austria si Germania. Cartile sale au fost traduse in peste zece limbi. Semneaza periodic articole si eseuri in presa de limba germana. Este laureat al premiului literar „Andreas Gryphius“ pentru intreaga opera (2018).