Descriere
Nota GiftBooks.ro: Volumele cu autograful autorului sunt in numar limitat. Va recomandam sa finalizati comanda intr-un interval de timp rezonabil. Simpla adaugare a produsului in cosul de cumparaturi nu garanteaza rezervarea cartilor selectate de dumneavoastra. Va multumim pentru intelegere!
A fi capsunar e o stare de spirit. Dupa mai bine de douazeci de ani traiti si munciti in strainatate, tot capsunar ma simt. Un om plecat provizoriu din tara, osciland intre doua lumi. Un om in cautarea mai-binelui, caci binele nu-i e de ajuns.
Povestirile din cartea de fata nu sunt inspirate din realitate, ci sunt chiar realitate. Cu nume schimbate si cateva mici adaptari cerute de forma literara, ce se intampla in carte s-a intamplat de-adevarat. Realitatea bate filmul, se zice. Şi chiar asa e. Viata, asa cum e ea, nu are nevoie de multe artificii stilistice pentru a se lasa citita si a ne da de gandit.
Traim intr-o lume bizara, in care politicoasa minciuna tine loc de drapel. Am vrut ca, macar in scris, modul in care am privit si am simtit eu lumea sa capteze farama mea de adevar. - Dani ROCKHOFF
In cei mai bine de douazeci de ani de cand traieste si munceste in strainatate, Dani Rockhoff a avut ragazul sa-si construiasca, pornind de la modele reale, o galerie de personaje care ar starni invidia admirativa a oricarui povestitor: calatorind mereu, la propriu sau la figurat, intre doua lumi, aflati in permanenta reconfigurare, stapaniti de nostalgie bine temperata, dar si, pe alocuri, de o justificata vehementa critica, specialisti – poate cei mai buni – ai hazului de necaz, romanii straini din aceste povestiri fac spectacol. Este spectacolul intotdeauna actual al cautarii unui „mai bine“ ce se dovedeste nu de putine ori descurajator de relativ, spectacolul trecerii granitelor de diverse feluri, al infruntarii Fortunei si al confruntarii cu sine. O carte ca o emisiune cu audienta; maxima. - Marieva Ionescu
„Caut cu infrigurare mai departe si pe un raft jos de tot, la podea, vad o cutie in care sclipea ceva de metal. Trag afara cutia, cu greutate. Inauntru sunt vreo doua-trei masini de tocat carne, toate demontate. Cotrobai mai atent si... minune!
Dau peste masinuta-mea-de-macinat-nuci, demontata si ea. E completa. O insfac si pornesc spre casa de marcat, strangand-o la piept. M-am gandit gresit. Dupa ce am spalat-o, am uns-o, am dichisit-o de bal, dupa atata sedere masina de macinat nuci a bunicii n-a vrut. N-a vrut pur si simplu sa macine, caci avea dintii foarte tociti.“
Dani Rockhoff s-a nascut la Alba Iulia in anul 1959 si a absolvit Facultatea de Filologie din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, Sectia engleza–romana (1983). Dupa o cariera de cativa ani in invatamant si turism international, emigreaza, in vara anului 1990, in Germania.
Timp de peste douazeci de ani, lucreaza la mai multe firme germane si concerne internationale, in domeniul administratie-finante. In anul 2001, absolva cursurile de jurnalism general si liber-profesionist la London School of Journalism, fiind acreditata ca reporter si jurnalist profesionist de Uniunea Jurnalistilor din Marea Britanie si de International Federation of Journalists, cu sediul la Bruxelles.
Sub numele de autor Dani Rockhoff, publica in ziarele Weekly Telegraph din Londra, Observator si Realitatea din Arad, Timisoara International. Colaboreaza la revista on line Agero-Stuttgart.de, portalul romanilor din Germania Rom2.de, agentia de stiri a judetului Arad Newsar.ro, agentia de stiri a romanilor de pretutindeni Romanian Global News si la emisiunile in limba romana ale Radio Z din Nürnberg.
In anul 2003, fondeaza si coordoneaza, ca director pentru Germania, saptamanalul tiparit Curierul de Vest, in limba romana, care s-a distribuit pana in 2004 la chioscurile de presa internationala de pe tot teritoriul Germaniei. In anul 2008 transmite corespondente de presa din Germania pentru Radio BBC.
Din luna februarie 2005, Dani Rockhoff este corespondenta de presa in Germania a ziarului online Hotnews.ro, pentru care a scris, pana in prezent, peste opt sute de articole de presa din domeniile economico-financiar, politic, socio-cultural si al vietii in diaspora.