Budismul Zen si psihanaliza

Erich Fromm
Budismul Zen si psihanaliza

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


 Atat budismul Zen cat si psihanaliza sunt deopotriva teorii ale naturii umane si metode de vindecare. Ambele ne dau de inteles ca omul este mai mult decat ceea ce vedem, mai mult decat ceea ce stie despre el insusi.

Mai multe detalii

32,00 lei

264

2015

edituratrei.ro

978-606-719-201-8

13 cm x 20 cm

simpla

Ultimele 2 exemplare

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Intr-o lume tot mai afectata de criza spirituala, si in care Orientul si Occidentul tind sa evidentieze ceea ce le separa, aceasta carte aduce argumente in favoarea asemanarii profunde dintre cele doua culturi.


Atat budismul Zen cat si psihanaliza sunt deopotriva teorii ale naturii umane si metode de vindecare. Ambele ne dau de inteles ca omul este mai mult decat ceea ce vedem, mai mult decat ceea ce stie despre el insusi. Cum putem atinge acea fiintare completa? Fiecare isi prezinta propria solutie, iar amandoua implica, in esenta, o disolutie si o renastere.


Cartea ne invita la un exercitiu cultural si de autocunoastere, valoros prin noutatea experientei propuse, capabile sa adanceasca intelegerea atat a psihanalizei, cat si a budismului Zen si sa creeze punti intre ele, utile, in cele din urma, oricarui om aflat in cautare de sine.

 

Ce ajutor le poate da psihanaliza celor care sufera de „maladia secolului"? Acest ajutor este —si trebuie sa fie —diferit de „cura" care consta in eliminarea simptomelor, oferita celor ce nu pot functiona social. Pentru cei ce sufera de alienare, cura nu consta in absenta bolii, ci in prezenta starii de bine. - Erich Fromm

 

Maestrul nu-l cheama pe discipol; el nu vrea nimic de la invatacel, nici macar ca el sa devina iluminat; discipolul vine la maestru, din proprie vointa, si pleaca tot din proprie vointa, in deplina libertate. - Richard J. De Martino

 

Erich Fromm (1900—), filosof si psihanalist, este autor al cartilor Arta de a fi (2012) si A avea sau a fi? (2013), aparute la Editura Trei.

 

D.T. Suzuki (1870—) a fost profesor de budism la Universitatea Otani din Kyoto si autor al mai multor carti despre Zen si cultura orientala, care au contribuit la deschiderea Occidentului catre acestea.

 

Richard J. De Martino (1922—) a fost discipol si asistent al profesorului Suzuki la cateva universitati prestigioase, ulterior profesor de religie la Universitatea Temple.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (93)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (44)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (81)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro