Omul universal. Cele sapte vieti ale lui John Maynard Keynes

Richard Davenport-Hines
Omul universal. Cele sapte vieti ale lui John Maynard Keynes

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Descoperim pasiunea unui om care se misca la fel de usor si cu la fel de multa incredere pe coridoarele puterii de la Whitehall si Washington, printre bancherii de pe Strada Threadneedle, printre cei din conducerea Cambridge si printre ceilalti membri ai Grupului Bloomsbury, cu care socializa.

Mai multe detalii

53,00 lei

480

2016

www.publica.ro

978-606-722-162-6

14 cm x 21 cm

simpla

Ultimele 2 exemplare

Bucuresti: 9,50 lei
Tara: 12,50 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

In aceasta biografie originala, Richard Davenport-Hines porneste in cautarea adevaratului Keynes, scriind despre „climatul“ din viata acestuia.

In sapte schite dinamice – Altruistul, Copilul uluitor, Demnitarul, Figura publica, Amantul, Connoisseurul si Reprezentantul oficial –, Keynes este zugravit ca exemplu suprem al academicianului si al omului de actiune. Descoperim pasiunea unui om care se misca la fel de usor si cu la fel de multa incredere pe coridoarele puterii de la Whitehall si Washington, printre bancherii de pe Strada Threadneedle, printre cei din conducerea Cambridge si printre ceilalti membri ai Grupului Bloomsbury, cu care socializa.

Pozitionata in contextul zbuciumat al celor doua razboaie mondiale si al anilor dintre ele, aceasta carte este un portret extrem de captivant al uneia dintre cele mai marcante personalitati intelectuale ale secolului XX, a carei influenta profunda se simte si astazi.

Un portret extraordinar de viu al unui moment de rascruce din istoria noastra recenta si, in acelasi timp, o comoara plina de anecdote. - Dominic Sandbrook, Sunday Times

O carte captivanta, exceptional documentata. O lectura irezistibila, teribil de polemica... Nicio alta carte despre trecutul britanic nu va pune intr-o lumina mai puternica prezentul britanic. - Boyd Tonkin, Independent

Omul universal este o carte despre persoana care a salvat Marea Britanie din doua crize financiare, un om complet. O personalitate placuta, plina de viata, un intelectual fin, un personaj controversat, un sot dedicat si, in acelasi timp, un barbat cu multiple relatii homosexuale, John Maynard Keynes este si astazi, la aproape 70 de ani de la moartea sa, o figura importanta si influenta. Prin explorarea dorintelor si a experientelor lui Keynes, care l-au facut sa gandeasca intr-un mod revolutionar, Davenport-Hines dezvaluie baza estetica a keynesianismului si explica de ce ideile acestuia continua sa rezoneze atat de puternic si astazi. - UniCredit Bank

Richard Davenport-Hines este istoric si biograf. Pentru prima sa carte, Dudley Docker, a castigat Premiul Wolfson pentru istorie. A scris biografii ale unor personalitati ca W.H. Auden si Marcel Proust si, cel mai recent, An English Affair, o relatare foarte apreciata a scandalului Profumo. Este consilier pentru Oxford Dictionary of National Biography, membru al Royal Historical Society si al Royal Society of Literature. Face cu regularitate recenzii pentru The Guardian, The Spectator si Literary Review. Locuieste la Londra.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (92)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (46)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (81)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (21)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (43)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (35)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro