Spirite Animale

George A. Akerlof
Spirite Animale

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Despre felul in care psihologia umana influenteaza economia si ce inseamna asta pentru capitalismul global.

Mai multe detalii

62,61 lei

352

2010

www.publica.ro

978-973-1931-36-4

15 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Criza financiara globala ne-a demonstrat dureros de clar ca forte psihologice puternice pericliteaza azi bunastarea natiunilor. De la credinta oarba in cresterea permanenta a preturilor locuintelor la prabusirea increderii in pietele de capital, „spiritele animale” determina evenimentele financiare din intreaga lume.


Akerlof si Shiller reafirma necesitatea rolului activ al guvernului in elaborarea politicilor economice, recuperand ideea de „spirite animale”, sintagma folosita de J.M. Keynes pentru a descrie perspectivele sumbre si disperarea care au condus la Marea Criza si la schimbarea psihologica ce a insotit redresarea.

 

Ca si Keynes, Akerlof si Shiller considera ca, pentru a stapani aceste forte primordiale, este necesar un sprijin guvernamental ferm – solutia, din punctul lor de vedere, nu este ca pietele sa fie lasate sa functioneze pur si simplu.

 

Spirite Animale cartografiaza impasul financiar al lumii de azi. Cititi aceasta harta si invatati cum pot canaliza liderii „spiritele animale” – fortele puternice ale psihologiei umane care s-au dezlantuit, conducand la aceasta criza majora.

 

"Aceasta carte este un „indreptar” extrem de necesar. Spirite Animale reprezinta o contributie importanta, poate chiar decisiva, intr-o perioada de criza a teoriei macroeconomice." - Robert M. Solow, laureat al Premiului Nobel pentru Economie


"Akerlof si Shiller pledeaza pentru „ce se vede acum”, si nu pentru „ce s-a crezut pana acum”. Nu expediaza aparenta irationalitate a comportamentului uman, ci spun ca e nevoie sa fie inteleasa si sa se tina cont de ea atunci cand sunt formulate politicile economice. [...] Mesajul cartii lor este ca ar trebui sa recunoastem importanta acestor forte irationale, in loc sa ni le ascundem." - Matthew Yglesias, The National


"Spirite Animale este un apel puternic, serios si convingator pentru o reevaluare fundamentala a principiilor economice. Ea prezinta un mod nou si viu de intelegere a fenomenelor economice importante pe care teoria economica standard nu a reusit sa le explice in mod convingator. Spirite Animale ar trebui sa puna in miscare o revolutie intelectuala care va schimba modul cum ne imaginam crizele economice, somajul, saracia, crizele financiare, fluctuatiile de pe piata imobiliara si multe altele." - Dennis J. Snower, presedintele Kiel Institute for the World Economy


"George Akerlof si Robert Shiller arata in Spirite Animale ca haosul care a cuprins economia mondiala nu a venit din senin. Aceasta carte marcheaza mult-asteptata intalnire dintre psihologie si economie. […] Cartea lor este, probabil, prima explorare macroeconomica a acestui subiect, accesibila si specialistilor, si celor fara pregatire strict economica." - Mint


"Akerlof si Shiller sunt primii care incearca sa elaboreze o teorie economica la zi. O intentie – si o carte – care va fi un reper." - Louis Uchitelle, New York Times Book Review


George A. Akerlof, detinator al Premiului Nobel pentru economie, ar fi trebuit sa devina, conform traditiei familiei, fizician sau chimist, ca fratele ori tatal sau. De origine suedeza, tatal lui a ajuns in SUA cu o bursa si a predat apoi la Yale si Princeton. Respecta traditia familiei intr-o singura privinta: a fost student la Yale si preda la Berkeley, avand stagii si la diverse alte institutii de renume, ca profesor (London School of Economics, Harvard) sau angajat (Federal Reserve Bank).


In 2001 i s-a acordat Premiul Nobel pentru contributia la elaborarea teoriei pietelor cu informatie asimetrica. Este recunoscut de asemenea pentru rolul jucat in elaborarea economiei behavioriste. A scris nenumarate studii si articole, cele mai importante fiind incluse in Cartea de povesti a unui economist (1984). Cea mai recenta carte a lui este Spirite Animale (2009), scrisa in colaborare cu Robert J. Shiller.


Robert J. Shiller este titularul catedrei Arthur M. Okun din cadrul Facultatii de Economie al Yale University si profesor de finante la International Center for Finance, Yale School of Management. Din 1980 este cercetator asociat al National Bureau of Economic Research si, din 1994, alaturi de Akerlof, se ocupa de analiza macroeconomiei behavioriste.


A fost vicepresedinte al American Economic Association in 2005, iar in 2006 a avut un mandat de un an ca presedinte al Eastern Economic Association. Are o rubrica despre „Finantele in secolul al XXI-lea” pentru Project Syndicate si o alta, intitulata „Punct de vedere economic”, in New York Times. Este cofondator si economist principal al MacroMarkets LLC. Printre cele mai cunoscute carti ale lui se numara Irrational Exuberance (2000) si The New Financial Order: Risk in the 21st Century (2003).


In 2013 a primit Premiul Nobel pentru Economie, impreuna cu Eugene Fama si Lars Peter Hansen pentru studiile despre pietele financiare.

 


Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Faith (25)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro