Amintiri din pribegie

Neagu Djuvara
Amintiri din pribegie

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Povestea vietii lui Neagu Djuvara are verva salbatica a unui peisaj luxuriant. Nu e suficient sa spui ca a trecut prin multe. A trecut prin tot. Razboi si Universitate, aventura si savantlac, exil si repatriere, Europa si Africa, diplomatie, spionaj, jurnalistica, Sorbona, boierie si saracie.

Mai multe detalii

65,00 lei

656

2012

humanitas.ro

978-973-50-3664-5

14 cm x 21 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 9,50 lei
Tara: 12,50 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

„Povestea vietii lui Neagu Djuvara are verva salbatica a unui peisaj luxuriant. Nu e suficient sa spui ca a trecut prin multe. A trecut prin tot. Razboi si Universitate, aventura si savantlac, exil si repatriere, Europa si Africa, diplomatie, filozofia istoriei, spionaj, jurnalistica, Sorbona, Niamey si Bucuresti, boierie si saracie, profesorat, politica, explozie creatoare dupa varsta de 80 de ani, anonimat si glorie, actiune, contemplativitate, radicalitate, cordialitate, hazard.

 

Recunoaste singur ca a fost mereu insotit, in momentele decisive, de un «noroc» salutar. A prins ultimul tren spre Helsinki dupa marea revolutie ruseasca din octombrie si a fost trimis la Stockholm pe 23 august 1944, anume, parca, pentru a supravietui tavalugului bolsevic. Trecut de 95 de ani, are inca mari proiecte, spera sa-si afle sfarsitul pe un vapor, e ubicuu, tonic, sarmant, distins, fara fasoane, bucuros de gluma si de tacla. De cate ori il vad, ma contaminez de buna lui dispozitie, savurez bunele lui maniere si admir curajul opiniilor sale, adeseori in afara conventiilor curente." - Andrei PLESU

 

A zecea editie a bestsellerului Amintiri din pribegie, un volum aniversar publicat intr-o forma grafica deosebita si cuprinzand de doua ori mai multe fotografii din albumul de familie al autorului.


 Neagu Djuvara s-a nascut la Bucuresti in 1916, intr-o familie de origine aromana asezata in tarile romane la sfarsitul secolului al XVIII-lea, care a dat tarii mai multi oameni politici, diplomati si universitari. Licentiat in litere la Sorbona (istorie, 1937) si doctor in drept (Paris, 1940).

 • rosu nina | 14-08-2013

  Felicitari din toata inima pentru timpul acordat scrierilor dumneavoastra,,este o clara mostenire reala si sincera sunt bucuroasa ca traim aceleasi timpuri.RESTUL este imbecilizare si superficialitate,,dar sa speram tot ce-i mai bun.Sa n-e traiti .
 • nanuka | 17-02-2013

  Am o singura dezamagire! Mi-ar fi placut sa-l aud, la aceasta varsta venerabila, spunand ”Regret ca-n anul de gratie 2012-2013, in Romania mea nu mai exista un partid liberal autentic. Prin urmare, vreau sa mor ca un adevarat liberal, nu ca membru de partid si ma retrag din falsul PNL de azi!”. E regretabila pozitia oscilanta si parca tematoare, la o asemenea personalitate. Dar e numai parerea mea!
 • Mara | 16-02-2013

  Neagu Djuvara! Da, un om cu totul deosebit, si ca prezenta fizica... Citindu-i cartea "Amintiri din pribegie" (o fac chiar zilele astea, mai am circa 100 pag din cele circa 500), am tot timpul ca autorul sta comod in fata mea si-mi povesteste totul... doar mie! Si, cum multi dintre noi stim deja, este un narator excelent... Este o mare placere sa-l "ascult"... Sa-i dea Domnul viata lunga!
 • geoian | 30-01-2013

  Chiar daca acesti intelepti nu fac politica, ar trebui sa se implice in selectarea obligatorie a celor care vor sa ajunga in posturi de conducere sau parlament. Altfel nu vom scapa niciodata de imbecilii din parlament si guvern
 • bucuresteanu ion | 30-01-2013

  este printre acei romani in fata carora ma inclin cu umilinta si bucurie ca-i sunt contemporan. bipgrafia lui sunt convins ca va intra manulele scolare
 • Florea Dobre | 29-01-2013

  Nici eu n-am vreun comentariu (vin doar să confirm ceea ce urmează) ci doar o observaţie: cînd vine vorba de cultură ocolim frumuşel şi nu ne amestecăm, noi avem treabă-n altă parte.
 • onedin | 28-01-2013

  Pacat ca oamenii de cultura nu fac politica, sau daca reusesc cumva sa urce-n barca, sunt aruncati peste bord,pentru ca devin incomozi

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (93)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (49)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (83)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (25)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (27)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (44)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (35)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (35)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (25)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro