Diavolul

Jacques Duquesne
Diavolul

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


In miezul cel mai fierbinte al religiilor se afla dintotdeauna o intrebare staruitoare: daca exista un Dumnezeu bun si atotputernic, cum se face ca exista raul pe lume? Intrebare dificila, la care toate civilizatiile s-au straduit sa dea un raspuns. Jacques Duquesne retraseaza aici istoria, putin cunoscuta astazi, a Diavolului si o face cu inteligenta, obiectivitate si, nu de putine ori, cu umor.

Mai multe detalii

27,00 lei

228

2014

humanitas.ro

978-973-50-4368-1

13 cm x 20 cm

simpla

Ultimele 3 exemplare

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

In miezul cel mai fierbinte al religiilor se afla dintotdeauna o intrebare staruitoare: daca exista un Dumnezeu bun si atotputernic, cum se face ca exista raul pe lume? Intrebare dificila, la care toate civilizatiile s-au straduit sa dea un raspuns.


Cele mai multe postuleaza existenta unui „print al tenebrelor“, numit „Satana“, „geniu al raului“, „cel Viclean“ (ori, pe meleagurile noastre, ,„Nefartate“ sau chiar „Aghiuta“, dupa cum e privit mai grav sau mai glumet). Intr-un cuvant, cauza raului ar fi de cautat intr-un personaj ubicuu si cu nenumarate chipuri: Diavolul. El apare in nenumarate fresce si picturi pana catre sfarsitul Renasterii si chiar dupa aceea; dupa cum apare in multe opere literare, cea mai celebra fiind Faust al lui Goethe, iar mai catre zilele noastre chiar si in filme. Apare insa mult mai des decat ne-am astepta in mintile oamenilor, care mai cred in el chiar si azi, intr-o vreme ce sta sub semnul stiintei.


Jacques Duquesne, autor al bestsellerului Isus, retraseaza aici istoria, putin cunoscuta astazi, a acestui personaj si o face cu patrundere si inteligenta, cu obiectivitate si, nu de putine ori, cu umor.

 

Jacques Duquesne s-a nascut in 1930 la Dunkerque (Normandia), intr-o familie modesta, dar cu solide traditii de educatie religioasa. La 17 ani pleaca la Paris pentru a-si face studiile universitare (stiinte politice si drept). Activitate intensa in organizatii catolice de tineret, secretar general la „Association catholique de la jeunesse française“.

 

In 1957 isi incepe stralucita cariera de ziarist: ca reporter al jurnalului La Croix, denunta, nu fara riscuri majore, tortura practicata de armata franceza in Algeria; 1964 – director delegat la Panorama chrétien; colaboreaza la Europe 1 si la L'Express, al carui redactor-sef adjunct devine; 1974 – cofondator, impreuna cu un grup de ziaristi demisionari de la L'Express, al publicatiei catolice Le Point; director al acesteia in 1985.

 

Autor de eseuri, biografii si romane . Cel mai mare succes al sau este biografia Isus, aparuta in toamna lui 1994, la Flammarion.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (93)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (44)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (81)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro