Scurta istorie a dezastrelor naturale. Cu autograful lui Lucian Boia

Lucian Boia
Scurta istorie a dezastrelor naturale. Cu autograful lui Lucian Boia

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


In ce masura poate contracara omenirea amenintarile majore care pot veni dinspre mediul natural? Dereglari climatice, radiatii solare, epidemii, explozii vulcanice, tornade, seceta, cutremure, tsunami – lista e nesfarsita. Traim de fapt intr-o lume extrem de ostila si avem atat de infime capacitati de a o struni. Cu autograful autorului!

Mai multe detalii

27,62 lei

144

2020

humanitas.ro

978-973-50-6972-8

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

In ce masura poate contracara omenirea amenintarile majore care pot veni dinspre mediul natural? Dereglari climatice, radiatii solare, epidemii, explozii vulcanice, tornade, seceta, cutremure, tsunami – lista e nesfarsita. Traim de fapt intr-o lume extrem de ostila si avem atat de infime capacitati de a o struni.

 

Numar limitat de exemplare cu autograful lui Lucian Boia!

 

In raport cu datele din anul de gratie 1985, Lucian Boia face in aceasta carte o trecere in revista a diverselor dezastre care si-au pus amprenta asupra evolutiei societatilor si a civilizatiei, precum si o comparatie cu momentul actual, cand este evident ca functionarea mecanismului om–natura sufera un dezechilibru, foarte probabil ireversibil. Intr-adevar, lumea nu se va sfarsi, spune autorul, din pricina cutremurelor, sau a petelor solare, sau a variatiei axei Pamantului. Nici chiar din pricina pandemiilor. Primejdia cea mare o reprezinta acum incalzirea climei si efectul de sera, fenomen global si potential distrugator, a carui raspundere o poarta cu precadere omul. Dar nu e deloc sigur ca omenirea mai poate opri procesul, sau macar ca isi doreste sa-si schimbe modul de viata. Abia in acest punct specia umana risca sa dispara cu adevarat.

 

„Daca ne vom mai incalzi cu cateva grade, sa ne asteptam ca o teribila criza de civilizatie sa loveasca omenirea. Se va petrece – cine stie? – o mare migratie spre Nord, Africa revarsandu‑se asupra Europei. Migratia actuala determinata de saracie si de conflicte armate se va amplifica din motive climatice. Lumea va fierbe, atat la propriu, cat si la figurat. Dar daca lucrurile vor merge si mai departe? Va mai exista scapare? Sa emigram in spatiul cosmic? Nici o alta planeta a Sistemului Solar nu ofera conditii de viata cat de cat asemanatoare cu cele de pe Terra. Deocamdata, odata ce am ajunge in situatia ca Pamantul sa nu ne mai suporte, nu avem nici un fel de solutie de rezerva.“ — LUCIAN BOIA


LUCIAN BOIA, nascut in Bucuresti la 1 februarie 1944, este profesor la Facultatea de Istorie a Universitatii din Bucuresti. Opera sa, intinsa si variata, cuprinde numeroase titluri aparute in Romania si in Franta, precum si traduceri in engleza, germana si in alte limbi. Preocupat indeosebi de istoria ideilor si a imaginarului, s-a remarcat atat prin lucrari teoretice privitoare la istorie (Jocul cu trecutul. Istoria intre adevar si fictiune) si la imaginar (Pentru o istorie a imaginarului), cat si prin investigarea consecventa a unei largi game de mitologii (de la viata extraterestra si sfarsitul lumii pana la comunism, nationalism si democratie). A adus, de asemenea, noi interpretari privitoare la istoria Occidentului, a Frantei si a Germaniei. In 1997, lucrarea sa Istorie si mit in constiinta romaneasca a starnit senzatie si a ramas de atunci un punct de reper in redefinirea istoriei nationale.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro