
„Cine are dreptate: criticul care afirma ca medicina alternativa e una cu vrajitoria, ori mama care lasa sanatatea pruncului ei pe seama medicinei alternative?
Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!
„Cine are dreptate: criticul care afirma ca medicina alternativa e una cu vrajitoria, ori mama care lasa sanatatea pruncului ei pe seama medicinei alternative?
Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!
„Cine are dreptate: criticul care afirma ca medicina alternativa e una cu vrajitoria, ori mama care lasa sanatatea pruncului ei pe seama medicinei alternative?
Exista trei raspunsuri posibile:
1. Poate ca medicina alternativa este cu totul nefolositoare.
2. Poate ca medicina alternativa e cat se poate de eficienta.
3. Sau poate ca adevarul se afla undeva la mijloc?
Oricare ar fi raspunsul, am hotarat sa scriem aceasta carte pentru a ajunge la adevar. Cu toate ca au aparut deja multe carti care pretind ca va spun adevarul despre medicina alternativa, suntem convinsi ca lucrarea noastra ofera un nivel fara precedent de rigurozitate, autoritate si independenta. Suntem, amandoi, oameni de stiinta cu experienta, asa încat vom examina diferitele terapii alternative cu cea mai mare atentie.
In plus, nici unul dintre noi nu a lucrat pentru vreo companie farmaceutica si nici n-a tras vreodata foloase de pe urma sectorului „sanatatii naturale" - putem spune cu mana pe inima ca singura noastra motivatie este aflarea adevarului.“ (Simon SINGH, Edzard ERNST)
Despre autori
Simon Singh, scriitor si jurnalist britanic, s-a specializat in elaborarea de lucrari de popularizare pe subiecte stiintifice si matematice. A studiat fizica la Imperial College si a obtinut titlul de doctor in fizica particulelor elementare la Universitatea Cambridge.
A lucrat, timp de cinci ani, la serialul de televiziune Tomorrow's World de la BBC. In 1996, in cadrul serialului Horizon, a regizat si a fost coproducatorul unui film despre Marea Teorema a lui Fermat, film distins cu premiul BAFTA. Cartea, pe acelasi subiect (Fermat's Last Theorem), a devenit una dintre cele mai bine vandute carti de popularizare a stiintei. Acelasi succes l-a inregistrat in 1999 si The Code Book (Cartea codurilor), care a stat la baza unui alt serial de televiziune, The Science of Secrecy.
Edzard Ernst este cadru medical universitar si cercetator specialist in studierea medicinei complementare si alternative. Si-a inceput cariera medicala la un spital homeopatic din München, apoi a fost seful Departamentului de medicina fizica si de reabilitare la Universitatea din Viena.
In 1993, a plecat in Marea Britanie, unde a infiintat Departamentul de medicina complementara de la Universitatea din Exeter, detinand aici primul astfel de post universitar din lume. In 1999, a devenit cetatean britanic. Din 2002 pana in 2011, cand a iesit la pensie, a fost seful Departamentului de medicina complementara la Şcoala Medicala Peninsula.
Este redactorul-sef al publicatiei medicale Focus on Alternative and Complementary Therapies si are rubrica permanenta in The Guardian, unde analizeaza medicina complementara din perspectiva medicinei bazate pe dovezi. Pentru materialele sale critice la adresa metodelor lipsite de baza documentara, Ernst a fost numit „biciul medicinei alternative".
Vrei sa cumperi de pe site si intampini dificultati?
Ai intrebari legate de folosirea site-ului?
Vrei sa ne trimiti sugestii?
Te rugam sa ne scrii:
Copyright © 2025 GiftBooks. Toate drepturile rezervate
crazvi | 09-08-2013
Dacat zici DA, ca te ajuta sa traiesti cateva zile in plus pt ca mananci laptuca cand creste cancerul in tine si visezi ca tot e OK.. aunci hai sa-i zicem "medicina imbecila" sau pt idioti. E un termen si mai potrivit oricum, pt ca laptuca si mancatul sanatos e bun oricand, nu doar cand ai cancer.ioana | 29-07-2013
da, si eu sunt de parere ca "alternativ" este termenul gresit. De acolo si multele probleme ale unora care gadesc in termeni exclusivi. "Complementar" suna mult mai bine. O medicatie plus masaj va avea un efect benefic, pe cand medicatia singura are sanse mai putine iar masajul singur are sanse minime spre deloc.Anon | 10-07-2013
O practica medicala ori functioneaza, ori nu. Daca functioneaza, e bun, daca nu, nu. Jocul asta de cuvinte, cu incercarea de a adauga alte etichete e doar o forma de evitare a raspunsului: tratamentul functioneaza asa cum e promovat sau nu?Nichita | 09-07-2013
In loc de ''medicina alternativa'' eu prefer eventual sintagma ''medicina complementara''...Nu exclude una pe cealalta,din contra...cred ca e un tandem imbatabil!