Heidegger si un hipopotam intra pe Portile Raiului

Daniel Klein si Thomas Cathcart
Heidegger si un hipopotam intra pe Portile Raiului

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Teologii, psihoterapeutii, ganditorii si campionii discursurilor de nisa au o anume solemnitate a rostirii care poate sa inhibe. Din fericire, exista si oameni care stiu sa ia peste picior vorba scrobita. Sa se exprime in registrul jovialitatii, inclusiv in marginea temelor grave. 

Mai multe detalii

32,00 lei

240

2014

humanitas.ro

978-973-50-4213-4

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Teologii, psihoterapeutii, ganditorii si campionii discursurilor de nisa au o anume solemnitate a rostirii care poate sa inhibe. Din fericire, exista si oameni care stiu sa ia peste picior vorba scrobita. Sa se exprime in registrul jovialitatii, inclusiv in marginea temelor grave. Ceea ce fac ei se cheama accesibilizare. Altfel spus, imprietenire cu marile chestiuni care-i framanta pe oameni, printre care si chestiunea timpului, a mortii, a vietii de apoi.


Thomas Cathcart si Daniel Klein, autori cu palmares in domeniu, preiau ideile lui Heidegger si le filtreaza prin citate nu doar din Freud sau Kierkegaard, ci si din Groucho Marx sau Woody Allen. Li se adauga zeci de anecdote cu bancheri si piloti, cu sotii inselate si testamente false, cu ingeri si zombi. Heidegger si un hipopotam intra pe Portile Raiului este, in aceasta lumina, o carte in care intrebarile noastre grave sunt privite cu lentila bunei-dispozitii.

 

Daniel Klein si Thomas Cathcart


Daniel Klein (n. 1939) absolva sectia de filozofie a Harvard College in acelasi an cu Thomas Cathcart, 1961. Scrie scenarii pentru seriale comice si intrebari pentru concursuri de televiziune, colaborand cu Flip Wilson, Lily Tomlin si David Fry. Se numara printre scenaristii celebrei emisiuni Camera ascunsa. Este autorul a treizeci de carti de fictiune si de non-fictiune, printre care o serie de literatura politista in care Elvis Presley apare in ipostaza unui detectiv particular. Traieste cu sotia in Berkshire Mountains.

 

Thomas Cathcart (n. 1940) este absolvent al Harvard College in 1961, sectia de filozofie. Trece prin mai multe seminare teologice (University of Chicago, McCormick, Bangor). Se ocupa de reintegrarea sociala a delincventilor din bandele stradale din Chicago, colaboreaza cu medicii din Blue Cross si Blue Shield, dupa care ajunge in conducerea Mercy Hospital din Portland, Maine. Petrece o perioada ca manager al unui centru de tratament al persoanelor infectate cu HIV din acelasi oras. Traieste cu sotia in Cape Cod.


In afara de Heidegger si un hipopotam intra pe Portile Raiului, Thomas Cathcart si Daniel Klein au scris impreuna alte doua carti, ambele bestselleruri: Platon si un ornitorinc intra intr-un bar (mic tratat de filozdotica) si Aristotel si un furnicar merg la Washington. Thomas Cathcart este, de asemenea, autorul volumului Meditatii macho.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (97)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (42)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (81)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (38)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (33)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro