Suntem indeajuns de inteligenti pentru a intelege inteligenta animalelor?

Frans de Waal
Suntem indeajuns de inteligenti pentru a intelege inteligenta animalelor?

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Autorul ne arata felul in care cercetarile din ultimele decenii au descoperit ca primatele isi pot face planuri pentru viitor si pot folosi unelte, ca delfinii sunt capabili de empatie si se pot striga pe nume, ca unele pasari au o memorie vizuala uimitoare si chiar se pot recunoaste in oglinda, sau ca elefantii isi pot da seama ce sex au oamenii cu care interactioneaza.

Mai multe detalii

40,00 lei

0

2019

humanitas.ro

978-973-50-6410-5

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Suntem indeajuns de inteligenti pentru a intelege inteligenta animalelor? ne poarta intr-o calatorie fascinanta prin lumea surprinzatoare a cognitiei animalelor, care nu sunt niste simple masinarii ce raspund la stimuli si reactioneaza manate numai de instinct. Autorul ne arata felul in care cercetarile din ultimele decenii au descoperit ca primatele isi pot face planuri pentru viitor si pot folosi unelte, ca delfinii sunt capabili de empatie si se pot striga pe nume, ca unele pasari au o memorie vizuala uimitoare si chiar se pot recunoaste in oglinda, sau ca elefantii isi pot da seama ce sex au oamenii cu care interactioneaza. Cartea lui Frans de Waal ne va face astfel sa reexaminam tot ceea ce credeam ca stim atat despre inteligenta animalelor, cat si despre a oamenilor.

 

„De ce e omenirea atat de inclinata sa subestimeze inteligenta animalelor? Le negam in mod con-stant capacitati pe care le consideram de la sine intelese in ceea ce ne priveste. Ce se ascunde in spatele acestei atitudini? In incercarea de a intelege la ce nivel mental opereaza celelalte specii, trebuie sa admitem ca adevaratele provocari nu vin numai din partea animalelor, ci si din partea noastra. [...] Inainte de a ne intreba daca animalele poseda un anumit tip de inteligenta, in special una de care suntem atat de atasati, trebuie sa depasim macar rezistenta interna de a recunoaste aceasta posibilitate. De aici si intrebarea centrala a acestei carti: «Suntem indeajuns de inteligenti pentru a intelege inteligenta animalelor?»“ – FRANS DE WAAL

 

„Pe langa faptul ca este plina de informatii si provocatoare, cartea lui Frans de Waal se dovedeste o lectura cat se poate de placuta.“ – The Washington Post



Frans de Waal s-a nascut in 1948 in Olanda. A obtinut titlul de doctor in zoologie si etologie la Universitatea din Utrecht. Incepand cu 1981, a trait si a lucrat in Statele Unite. A publicat sute de articole stiintifice despre comportamentul primatelor in reviste precum Nature, Science, Scientific American si altele. Cartile sale, traduse in cincisprezece limbi, abordeaza teme fundamentale precum moralitatea, cultura sau religia prin prisma comparatiei dintre oameni si primate.

 

Primul sau volum, Chimpanzee Politics (1982), face o paralela intre luptele pentru putere ale cimpanzeilor si intrigile din lumea politica. Au urmat: Peacemaking among Primates (1989; distinsa cu Los Angeles Times Book Award), Good Natured: The Origins of Right and Wrong in Humans and Other Animals (1996), Bonobo: The Forgotten Ape (1997), The Ape and the Sushi Master: Cultural Reflections by a Primatologist (2001), Tree of Origin: What Primate Behavior Can Tell Us about Human Social Evolution (2001), Our Inner Ape (2005), Primates and Philosophers: How Morality Evolved (2006), The Age of Empathy: Nature’s Lessons for a Kinder Society (2009), Are We Smart Enough to Know How Smart Animal Are? (2016).

 

In prezent este profesor la Departamentul de Psihologie al Emory University si conduce Centrul Living Links, din cadrul Centrului National Yerkes pentru Studierea Primatelor, din Atlanta. Este membru al U.S. National Academy of Sciences si al Royal Dutch Academy of Sciences. In 2007 a fost inclus de revista Time in Lista celor 100 cei mai influenti oameni ai momentului, iar in 2011 Discover l-a numit printre cei mai importanti 47 oameni de stiinta din toate timpurile.


Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro