Ascensiunea omului

Jacob Bronowski
Ascensiunea omului

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Cartea lui Jacob Bronowski, ce insoteste renumitul documentar omonim BBC produs si prezentat de autor, a devenit un titlu de referinta datorita perspectivei cuprinzatoare asupra omului si datorita felului in care elucideaza contextul socioistoric al dezvoltarii stiintei ca intreprindere pur umana.

Mai multe detalii

45,00 lei

368

2018

humanitas.ro

978-973-50-6036-7

13 cm x 20 cm

simpla

Ultimele 3 exemplare

Bucuresti: 9,50 lei
Tara: 12,50 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 95 de lei!

Descriere

Ascensiunea omului urmareste, intr-un stil unic, dezvoltarea societatii umane prin prisma intelegerii stiintei. Cartea lui Jacob Bronowski, ce insoteste renumitul documentar omonim BBC produs si prezentat de autor, a devenit un titlu de referinta datorita perspectivei cuprinzatoare asupra omului si datorita felului in care elucideaza contextul socioistoric al dezvoltarii stiintei ca intreprindere pur umana.


Discutand inventivitatea umana de la uneltele de piatra la geometrie, de la agricultura la genetica si de la alchimie la teoria relativitatii, Bronowski arata in ce fel reprezinta acestea abilitatea noastra de a intelege si a controla natura.

„O carte superba.“ - SAGAN

 

„O carte minunata… care m-a invatat foarte multe lucruri despre relatia dintre istorie si stiinta.“ (SINGH)

„Aceasta nu este doar o carte despre stiinta, ci si o carte care ne spune de ce stiinta conteaza si care este mesajul pe care aceasta ni-l transmite.“ - RADFORD, The Guardian

 

„Cine in afara de Bronowski mai poate imbina fara cusur gandirea stiintifica cu o cunoastere profunda a istoriei, artei, antropologiei culturale, literaturii si filozofiei? Dar el o face cu dezinvoltura, fara sfortari, fara sa dea vreodata dovada de cea mai mica urma de afectare. Bronowski se foloseste de limba engleza – care nu este limba lui materna, fapt cu atat mai remarcabil – la fel cum un pictor se foloseste de pensula, aratandu-si maiestria atat pe panza in ansamblu, cat si in neintrecutele detalii miniaturale.“ - DAWKINS

 

Jacob Bronowski (1908–1974) s-a remarcat nu numai ca om de stiinta, matematician sau istoric al stiintelor, dar si ca dramaturg, poet si inventator. Pe langa activitatea sa stiintifica de la Institutul Salk, California, Bronowski a conceput si a prezentat renumitul documentar difuzat de BBC in 1973 si intitulat Ascensiunea omului (The Ascent of Man), documentar a carui versiune tiparita o constituie cartea de fata, tradusa pentru prima oara in limba romana.

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (79)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (37)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (78)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (36)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (33)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (30)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro