Pui de cotoroanta

Margaret Atwood
Pui de cotoroanta

Adauga la wishlist



Ca sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Doi mari vizionari – William Shakespeare si Margaret Atwood isi dau mana in aceasta poveste despre magie si iluzie. Margaret Atwood a scris romanul Furtunii perfecte, purtandu-si cititorii prin Canada zilelor noastre, din societatea elevata a unui mare Festival Shakespeare pana in sistemul penitenciar, din lumea coruptei clase politice pana in cea a detinutilor de drept comun.

Mai multe detalii

33,33 lei

312

2018

humanitas.ro

978-606-779-256-0

13 cm x 20 cm

simpla

stoc epuizat

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Notify me when available


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Roman inclus pe listele celor mai bune carti ale anului 2016 din Sunday Times, The Times, The New York Times Book Review, Washington Post, New York Magazine, The Millions, NPR Books, Canadian Literature, Elle.

 

Doi mari vizionari – William Shakespeare si Margaret Atwood isi dau mana in aceasta poveste despre magie si iluzie.

Margaret Atwood a scris romanul Furtunii perfecte, purtandu-si cititorii prin Canada zilelor noastre, din societatea elevata a unui mare Festival Shakespeare pana in sistemul penitenciar, din lumea coruptei clase politice pana in cea a detinutilor de drept comun.

 

Fenomenele paranormale, comunicarea cu cei dragi chiar si dincolo de moarte adauga un plus de originalitate acestei bijuterii literare care se citeste cu sufletul la gura si care, desi urmeaza indeaproape coordonatele textului-sursa (uzurparea, pierderea, remuscarile, dorinta de razbunare, razbunarea prin iertare), propune un final cu totul neasteptat. „Pui de cotoroanta“ este unul dintre apelativele folosite in Furtuna de Prospero si Ariel pentru Caliban. Ar mai fi de adaugat cuvintele autoarei: „Furtuna este, intr-un fel, un musical multimedia timpuriu. Daca Shakespeare ar scrie azi, ar folosi toate efectele speciale ale tehnologiei.“ Reputatul critic britanic Jonathan Bate considera Pui de cotoroanta „categoric, cel mai inteligent roman neo-shakespearian.“

 

Margaret Atwood este cea mai cunoscuta scriitoare canadiana, autoare a peste 40 de volume cuprinzand romane, proza scurta, poezie, carti pentru copii si eseuri, traduse in peste 30 de limbi. S-a nascut la Ottawa, Ontario, pe 18 noiembrie 1939. Si-a luat licenta in limba engleza la Victoria College, University of Toronto, in 1961, continuandu-si studiile la Radcliffe College (1962) si la Harvard University (1962–1963; 1965–1967). A debutat cu un volum de versuri, Double Persephone, in 1961, urmat de peste 15 de carti de poezie, multe incununate cu premii importante, printre care Cununa de aur, Struga, Macedonia, 2016.


A publicat 16 romane, printre care: Femeia comestibila (The Edible Woman, 1969), Femeia-oracol (Lady Oracle, 1976), Povestea cameristei (The Handmaid’s Tale, 1985), Ochi-de-pisica (Cat’s Eye, 1988), Mireasa hotomana (The Robber Bride, 1993), Alias Grace (1996), Asasinul orb (The Blind Assassin, 2000), Oryx si Crake (Oryx and Crake, 2003), MaddAddam (2013) si Pui de cotoroanta (Hag-Seed, 2016). Printre zecile de premii prestigioase care i-au fost acordate se numara: The Governor General’s Award (1966, 1985), Arthur C. Clarke Award (1987), Giller Prize (1996), Booker Prize (2000), Premio Príncipe de Asturias de las Letras (2008), Franz Kafka Preis (2017).


I-au decernat titlul onorific de doctor honoris causa 30 de universitati, printre care Oxford, Cambridge si Sorbona. Este membra a Societatii Regale din Canada si i s-au conferit zeci de distinctii, printre care Ordinul Norvegian al Meritului Literar si titlul de Cavaler al Ordinului Artelor si Literelor al Frantei.

 

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*



Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (95)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (63)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (39)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (53)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (26)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (40)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (45)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro