Crit. Istoria, povestile si viata unui sat de sasi

Ruxandra Hurezean
Crit. Istoria, povestile si viata unui sat de sasi

Adauga la wishlistCa sa adaugi un produs la wishlist trebuie sa fii logat.
Login


Istoria satului Crit si a sasoaicei Sofia Folberth, personajul central al cartii Ruxandrei Hurezean, scoate in evidenta simplitatea, vrednicia si cumintenia unei lumi apuse. Razboiul, apoi comunismul au marcat adanc destinul acestei comunitati, producand declinul unui fel de a fi ce dainuia de secole.

 

Mai multe detalii

50,00 lei

212

2017

www.curteaveche.ro

978-606-588-948-4

13 cm x 20 cm

simpla

Ultimele 3 exemplare

Bucuresti: 15,00 lei
Tara: 20,00 lei

Giftbooks utilizeaza serviciile de curierat DPD Romania


Puteti beneficia de transport GRATUIT pentru orice comanda mai mare de 195 de lei!

Descriere

Istoria satului Crit si a sasoaicei Sofia Folberth, personajul central al cartii Ruxandrei Hurezean, scoate in evidenta simplitatea, vrednicia si cumintenia unei lumi apuse. Viata bine randuita a acestui sat transilvanean nu inseamna doar bucuriile celor care l-au locuit, ci si greutatile traiului lor. Razboiul, apoi comunismul au marcat adanc destinul acestei comunitati, producand declinul unui fel de a fi ce dainuia de secole.

 

Puteti cumpara aceasta carte si in limba germana aici: Deutsch-Kreuz. Geschichte, Geschichten und Leben eines siebenburgisch-sachsischen Dorfes


Absolventa a Facultatii de Filozofie din Cluj-Napoca, Ruxandra Hurezean lucreaza de peste 25 de ani in presa. A publicat mai multe volume de reportaje in care practica un altfel de jurnalism, foarte apropiat de literatura. A obtinut mai multe premii pentru articolele sale, atat din partea Asociatiei Profesionistilor din Presa Cluj, cat si din partea Ambasadei Germaniei la Bucuresti. Interesata de viata minoritatii germane din Romania, a publicat si volumul Povestea sasilor din Transilvania. Spusa chiar de ei.


Povestea de viata a Sofiei Folberth este o poarta de intrare in lumea satului Crit si, prin aceasta, in cea a sasilor transilvaneni, inainte ca trecutul lor sa fie inghitit cu totul de istorie. Intemeiat in vremuri medievale in jurul unei cruci infipte in varful unei coline, satul Crit traieste astazi din amintirile simplitatii sale nobile de odinioara.

 

Ruxandra Hurezean recupereaza o parte insemnata din splendoarea acestui paradis rural, insa descopera si primele semne ale declinului sau in perioada razboiului si a comunismului care i-a urmat.

 

Pastrarea memoriei acestei comunitati, in carti precum cea de fata, reprezinta nu doar un act de dreptate in raport cu trecutul, ci si o incercare de a pastra vie speranta unei posibile renasteri.

 

Ruxandra Hurezean descrie in cartea sa Crit. Istoria, povestile si viata unui sat de sasi cat de profund inradacinate sunt traditiile sasilor transilvaneni si cat de puternic au marcat acestea, timp de 750 de ani, viata comunitatii locale. Aceasta carte isi propune sa familiarizeze publicul larg cu mostenirea sasilor transilvaneni, oferind cititorilor romani oportunitatea de a cunoaste mai indeaproape o alta parte a istoriei vii a Romaniei, pornind de la istoria unui mic sat.
Werner Hans Lauk,  fost Ambasador al Republicii Federale Germania in Romania.

 

Ruxandra Hurezean este ca un fel de romancier, care face din persoanele pe care le are in vedere ca jurnalist niste personaje pe care le iubeste si pe care ne propune si noua sa le iubim.
aurel codoban, profesor la Universitatea „Babes-Bolyai“

 

Aceasta carte este rezultatul unui proiect finantat de Fundatia „Michael Schmidt“.

 

„Consideram ca este de datoria fiecaruia dintre noi sa ne insusim identitatea culturala si sa contribuim ca generatia noastra sa ofere viitorului o mostenire mai bogata si mai valoroasa.“

Nici un comentariu momentan. Fii tu primul care comenteaza.

Parerea ta

CAPTCHA Image   Reload Image

*Noutati (100)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Editii de colectie. Carti cu autograful autorului (96)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Parenting (56)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti cadou pentru adolescenti aventurosi (14+ ani) (25)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Carti pentru copii (87)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Misterele creierului (31)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oamenii care au condus lumea (34)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Cum sa faci primul milion! (47)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Viata la birou (35)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Good Life (41)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro

Oameni de stiinta si Sarlatani (28)

Vezi AICI toate cartile GiftBooks.ro