Cărți cu autor: Joseph A. Schumpeter

Joseph A. Schumpeter s-a impus in randul celor mai importanti economisti ai secolului XX prin teoriile lui revolutionare despre ciclul economic, despre importanta vitala a intreprinzatorilor si, mai ales, pentru teza „destructiei creatoare”, care explica procesul de transformare ce insoteste toate inovatiile radicale.


 


A prezis declinul capitalismului, afirmand ca va intra in criza din cauza succesului de care se va bucura. Nascut in Imperiul austro-ungar, in 1883, a studiat Dreptul la Viena si a fost un teoretician mai degraba nonconformist si greu de asociat vreuneia dintre scolile cu care a fost contemporan. A format el insusi o scoala de gandire economica, gasindu-si discipoli printre studentii de la Harvard, unde a predat intre 1932 si 1949.


 


Şi-a inceput cariera academica la Cernauti si a fost apoi profesor de economie la Ganz, iar dupa Primul Razboi Mondial a fost timp de un an ministru de finante al Austriei. Inainte de a emigra in Statele Unite, alungat de ascensiunea de care se bucura Hitler la acea vreme, a predat si in Germania, la Bonn.


 


Cele mai importante carti scrise in germana sunt Wesen und Hauptinhalt der theoretischen Nationalökonomie („Natura si esenta economiei teoretice“), publicata la doar 27 de ani, o carte clasica a statisticii economice, si Theorie der wirtschaftlichen Entwicklung („Teoria dezvoltarii economice“). Dintre cartile scrise in engleza, cele mai importante sunt Capitalism, Socialism and Democracy, Ten Great Economists si History of Economic Analysis.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare