Cărți cu autor: Dana Grigorcea

Dana Grigorcea s-a nascut pe 11 noiembrie 1979 la Bucuresti. In 1999 a debutat cu proza scurta in Romania literara. A studiat germana si neerlandeza la Facultatea de Limbi Straine a Universitatii din Bucuresti, iar ulterior a studiat regie de teatru si film la Universitatea din Bruxelles si a urmat un masterat in jurnalism la Universitatea Danubiana din Krems.


 


A lucrat la televiziunea ARTE din Strasbourg si la postul de radio Deutsche Welle din Bonn. Din 2007 traieste la Zürich, unde a predat limbajul filmului la Facultatea de Film din cadrul Scolii de Arta de la Zürich si a colaborat la emisiunea de literatura a radioului national elvetian DRS. In prezent organizeaza la Zürich un salon literar si tine impreuna cu sotul ei, scriitorul Perikles Monioudis, un blog de literatura(www.neue-telegramme.ch).


 


Dana Grigorcea si-a facut debutul literar in limba germana in 2011, cu romanul Baba Rada. Das Leben ist vergänglich wie die Kopfhaare (Baba Rada. Totu-n viata-i trecator ca si firele de par), pentru care a primit premiul elvetian de carte Literaturperle, precum si mentiuni onorifice de la orasul si de la cantonul Zürich. Cel de-al doilea roman al sau, Das primäre Gefühl der Schuldlosigkeit (Sentimentul primar al nevinovatiei), a primit in 2015 Premiul 3sat in cadrul concursului de literatura Ingeborg Bachmann de la Klagenfurt, Austria, si a fost nominalizat pentru premiul elvetian de carte Schweizer Literaturpreis. Editiei romanesti i se vor alatura curand traduceri in engleza, olandeza si bulgara. In 2016 i-a aparut cartea pentru copii Mond-aus! (Stingeti luna!).

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare