Cărți cu autor: Elizabeth Gilbert

Elizabeth Gilbert (n. 1969 in Waterbury, Connecticut; studii de stiinte politice la New York University) a devenit celebra odata cu aparitia volumului autobiografic Mananca, roaga-te, iubeste (2006), megabestseller international (10 milioane de exemplare publicate in lume, traduceri in 30 de limbi), ecranizat in 2010, cu Julia Roberts si Javier Bardem in rolurile principale.


 


Volumul de povestiri Pelerinii (1997; Premiul Pushcart si nominalizare pentru Pen/Hemingway Award in 1998), aparut si el in romaneste (Humanitas, 2010), reprezinta debutul ei literar.


 


Au urmat romanul Stern Men (2000; in curs de aparitie la Humanitas sub titlul Barbatii de pe punte), volumul non-fiction Ultimul barbat american (2002; Humanitas, 2009), finalist in competitia pentru doua premii importante - National Book Award si National Book Critics Award, volumul autobiografic deja mentionat si continuarea lui, Si am spus da. O poveste de iubire (Committed. A Skeptic Makes Peace with Marriage), devenita curand bestseller in SUA.


 


A fost colaboratoare la diverse publicatii, printre care editia americana a revistei GQ, articolele ei primind doua nominalizari pentru National Magazine Award. Un articol din 1997, „The Muse of the Coyote Ugly Saloon", bazat pe experienta autoarei ca angajata intr-un bar newyorkez, a stat la baza filmului Coyote Ugly.


 


In 2008, revista Time a inclus-o in topul celor mai influenti 100 de oameni din lume.


 


Elizabeth Gilbert locuieste impreuna cu sotul ei intr-un orasel din New Jersey; lucreaza in prezent la un nou roman.

Citeste mai mult

Produsele 1-5 din 5 care corespund optiunilor de filtrare