Cărți cu autor: Peter Mansfield

Peter Mansfield (1928–1996) s-a nascut in India, la Ranchi. A facut studii la Winchester si la Cambridge. In 1955 a intrat in Foreign Office si a plecat in Liban pentru a urma cursuri de limba araba la Middle East Centre for Arabic Studies.


 


In 1956, in urma crizei Suezului, a demisionat din Foreign Office, dar a ramas la Beirut in calitate de jurnalist specializat pe probleme politice si economice. A editat periodicul Middle East Forum si a fost corespondentul unor publicatii importante precum Financial Times, The Economist, The Guardian, The Indian Express.


 


Intre 1961 si 1967 a fost corespondentul la Cairo al ziarului Sunday Times. Dupa 1967, a lucrat la Londra, dar a vizitat de multe ori Orientul Mijlociu si Africa de Nord, iar in anul universitar 1971–1972 a tinut un curs despre viata politica din tarile Orientului Mijlociu la Willamette University, Oregon, SUA. A editat volumele The Middle East: A Political and Economic Survey si Who’s Who in the Arab World.


 


Este autorul volumelor Nasser’s Egypt, Nasser: A Biography, The British in Egypt, The Ottoman Empire and Its Successors, Kuwait: Vanguard of the Gulf si The Arabs – titluri de referinta in orice bibliogra?e a domeniului.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare