Cărți cu autor: Michael Shermer

Michael Shermer s-a nascut in 1954 la Glendale, California. A inceput prin a studia teologia, dar a trecut apoi la psihologie, obtinand in 1976 licenta in psihologie experimentala la Universitatea de Stat din California.
Din 1979, pasiunea pentru ciclism l-a facut sa participe la curse pe distante lungi, mai ales la cursa de 3 000 de mile care traverseaza America, iar vreme de cativa ani a incercat tot felul de metode neconventionale de a-si imbunatati performantele sportive si a descoperit „pe pielea lui" netemeinicia pseudostiintelor. In 1991 a obtinut un doctorat in istoria stiintei, a devenit profesor de istoria stiintei la Occidental College, iar un an mai tarziu a infiintat Societatea Scepticilor si a inceput sa editeze revista Skeptic.
A organizat de asemenea o serie de conferinte stiintifice la Institutul Tehnologic din California, avand invitati ilustri, intre care Richard Dawkins, Stephen Jay Gould, Daniel Denett, Jared Diamond si Steven Pinker. Apare frecvent in dezbateri publice si la televiziune pentru a demasca impostura si frauda pseudostiintelor si are o rubrica permanenta in revista Scientific American.


 


Carti: Why People Believe Weird Things (1997), How We Believe: The Search for God in an Age of Science (2001), The Borderlands of Science: Where Sense Meets Nonsense (2001), The Science of Good and Evil (2004), Science Friction: Where the Known Meets the Unknown (2005), Why Darwin Matters (2006), The Mind of the Market (2007).

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare