Cărți cu autor: Constantin Cranganu

Constantin Cranganu este profesor de geofizica si geologia petrolului la Graduate Center si Brooklyn College, The City University of New York. Intre 1980 si 1993 a fost asistent si lector la Universitatea „Al. I. Cuza” din Iasi, Facultatea de geografie-geologie. In 1993 a fost declarat castigatorul primului concurs national din Romania post-comunista pentru prestigioasa bursa Fulbright oferita de Congresul SUA.


 


In calitate de Fulbright Visiting Scientist la University of Oklahoma el a efectuat cercetari fundamentale si aplicative despre zacamintele de petrol si gaze, suprapresiunile din bazinele sedimentare, fluxul termic si caldura radioactiva din crusta terestra, identificarea stratelor cu continut de gaze in gaura de sonda, exploatarea printr-o metoda personala a zacamintelor neconventionale de hidrati gazosi etc.


 


Dupa mutarea in 2001 la City University of New York, profesorul Cranganu a inceput o noua directie de cercetare: implementarea metodelor de inteligenta artificiala in studiile de petrol si gaze.


 


Pentru activitatea sa in acest domeniu de pionierat a fost nominalizat la ENI Awards 2012 si a primit o oferta din partea editurii Springer de a publica o carte („Artificial Intelligent Approaches in Petroleum Geosciences”) in 2014.


Ultima sa carte este “Natural Gas and Petroleum: Production Strategies, Environmental Implications and Future Challenges”, Nova Science Publishers, New York, 2013.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare