Cărți cu autor: Jancis Robinson

Jancis Robinson este una dintre vocile cele mai autorizate si mai iubite din lumea internationala a vinului. E licentiata in matematica si filosofie a Oxford University, fiind, totodata, singurul jurnalist britanic care a obtinut calificarea de Master of Wine*.


 


A scris zece carti, dintre care The Oxford Companion to Wine si The World Atlas of Wine, scrisa in colaborare cu Hugh Johnson, sunt standarde de referinta in intreaga lume. Apreciat om de televiziune, degustator si critic, ea are o rubrica saptamanala in Financial Times si e consultant pentru pivnitele regale. Jancis e invitata in intreaga lume sa tina cursuri despre vin si sa faca parte din juriile marilor concursuri de specialitate.


 


Cel mai mult timp si-l dedica, insa, website-ului jancisrobinson.com. A primit numeroase distinctii internationale, iar in 1999, prestigioasa revista Decanter a declarat-o “Personalitatea Anului”. In 2003, Regina Elisabeta II i-a acordat titlul de OBE**.


 


*MW - Master of Wine este cea mai inalta calificare profesionala din industria vinului, atribuita de The Institute of Masters of Wine din Marea Britanie. Jancis Robinson a devenit MW in 1984, fiind prima persoana din afara industriei care a reusit sa dobandeasca prestigioasa calificare. In prezent, in lume exista 289 de MW.
**OBE - Order of the British Empire, este cel mai important ordin cavaleresc al Imperiului Britanic, instituit de regele George V la 4 iunie 1917.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare