Cărți cu autor: Oliver Sacks

Oliver Sacks s-a nascut in 1933 la Londra, intr-o familie de medici, si a studiat medicina la Queen's College, Oxford. La inceputul anilor '60 s-a stabilit in Statele Unite, la San Francisco. Din 1965 locuieste la New York, unde este profesor de neurologie la Albert Einstein College of Medicine.


 


Preocuparea sa constanta a fost lucrul cu pacientii suferind de boli neurologice pentru a-i ajuta sa traiasca in conditii cat mai apropiate de normalitate.Oliver Sacks a imbinat activitatea medicala cu scrisul, iar cartile in care prezinta publicului larg cazurile sale clinice s-au bucurat de o uriasa notorietate internationala - au fost traduse in 22 de limbi, in tiraje de milioane de exemplare. In plus, opera lui Oliver Sacks a avut un mare impact asupra intelectualilor umanisti si asupra artistilor. Ele sunt studiate in universitati de catre neurologi, scriitori, filozofi si sociologi.


 


Awakenings a stat la baza filmului cu acelasi titlu (cu Robert De Niro si Robin Williams, film nominalizat pentru Premiul Oscar) si piesei lui Harold Pinter, A Kind of Alaska. Omul care isi confunda sotia cu o palarie (The Man Who Mistook His Wife for a Hat) a fost de asemenea pusa in scena, cu mare succes, in regia lui Peter Brook.
Carti: Migraine (1970), Awakenings (1973), A Leg to Stand On (1984), The Man Who Mistook His Wife for a Hat (1985), Seeing Voices (1989), An Antropologist on Mars (1995), The Island of the Colorblind (1997), Uncie Tungsten: Memories of a Chemical Boyhood (2001), Oaxaca Journal (2002).

Citeste mai mult

Produsele 1-5 din 5 care corespund optiunilor de filtrare