Cărți cu autor: Paulo Coelho

Paulo Coelho s-a nascut la Rio de Janeiro in 1947. Este unul dintre cei mai de succes romancieri ai lumii, cartile sale traduse in 80 de limbi si editate in peste 200 de tari atingand, pana in prezent, vanzari de peste 150 de milioane de exemplare in intreaga lume, iar in Romania, de peste un milion de exemplare.


 


Inainte sa devina un adevarat fenomen literar, a fost un hippie rebel, apoi autor dramatic, director de teatru, jurnalist, poet. In 1986 face pelerinajul la Santiago de Compostela, eveniment care i a marcat viata si cariera. Desi profund atasat de Brazilia natala, romanele lui dezvolta drame universale, ceea ce explica primirea entuziasta de care se bucura pe toate meridianele. Paulo Coelho este scriitorul cu cea mai mare comunitate online, avand peste 23 de milioane de fani pe retelele de socializare. In 2009, a intrat in Guinness Book drept autorul celei mai traduse carti (romanul Alchimistul). Este consilier special UNESCO in cadrul programului „Convergente spirituale si dialoguri interculturale", membru al comitetului director al Fundatiei Shimon Peres, al Schwab Foundation for Social Entrepreneurship, al Lord Menuhin Foundation.


 


I s-au decernat numeroase premii (printre care premiul german Bambi 2001, acordat personalitatii culturale a anului, premiul italian Fregene pentru literatura) si importante distinctii (Cavaler al Legiunii de Onoare, Franta, 1999; Comandor al Ordinului Rio Branco, Brazilia, 1998 etc.). Este membru al Academiei Braziliene de Litere din 28 octombrie 2002.A fondat Institutul Paulo Coelho, care acorda ajutoare indeosebi copiilor si batranilor din paturile defavorizate ale societatii braziliene. Este colaborator permanent al unor reputate publicatii, printre care Corriere della Sera (Italia) si El Semanal (Spania).

Citeste mai mult

Produsele 1-11 din 11 care corespund optiunilor de filtrare