Cărți cu autor: James Finn Garner

James Finn Garner (n. 1939, Detroit), unul dintre umoristii percutanti ai literaturii americane, este absolvent al Universitatii din Michigan.


 


Dupa terminarea studiilor se muta la Chicago, unde diploma nu-i e de mare folos la inceput. Lucreaza ca zugrav, brutar, functionar intr-un depozit si abia intr-un tarziu prinde un post de editor la o publicatie cu profil imobiliar. Totodata, studiaza diverse tehnici de improvizatie folosite de actori, pe care le exercita in mai multe cluburi de noapte din Chicago.


 


Marile lui succese literare se leaga de trei carticele pline de o ironie muscatoare la adresa corectitudinii politice: Politically Correct Bedtime Stories, Once Upon A More Enlightened Time si Politically Correct Holiday Stories, reunite in volumul pe care Humanitas l-a lansat initial in colectia „Rasul lumii“. Prima parte a trilogiei a avut vanzari de peste 2,5 milioane de exemplare si a petrecut 64 de saptamani pe lista de bestseller-uri a New York Times. James Finn Garner devine editor la Chicago Magazine, pentru care semneaza lunar rubrica „The Garner Report“.


 


El publica de asemenea in Playboy, New York Times, Wall Street Journal, TV Guide, The Chicago Tribune Magazine, Utne Reader etc. Ultima carte a lui Garner se numeste Apocalypse Wow!: A Memoir for the End of Time. Cat despre vorba sa de duh preferata, aceasta vine din vremea masinilor de scris. Ea ii apartine lui George Santayana si suna astfel: „Cel mai bun prieten al scriitorului este cosul de hartii“.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare