Cărți cu autor: Paul Varley

Paul Varley (1931–2015), profesor emerit de istorie japoneza al Universitatii Columbia, principala autoritate americana in domeniul istoriei culturii medievale japoneze, a predat vreme de patru decenii cursuri de istorie si civilizatie japoneza, de istorie a „drumului ceaiului“ si de istorie a samurailor.


 


Fost combatant in Razboiul din Coreea (1950), licentiat al Universitatii din Lehigh (Bethlehem, Pennsylvania) in 1952, master al Universitatii Columbia in 1961 si doctor in istorie la aceeasi universitate in 1964.


 


In decursul ilustrei sale cariere, Paul Varley a publicat 38 de volume si 124 de articole, dintre care amintim lucrarile despre Razboiul Ōnin (The Onin War: History of its Origins and Background with a Selective Translation of the Chronicle of Onin, Columbia University Press, New York, 1967), despre restauratia imperiala in Japonia medievala (Imperial Restoration in Medieval Japan, Columbia University Press, New York, 1971), despre samurai (impreuna cu Ivan si Nobuko Morris) – The Samurai, Pelican Books, 1974 –, despre civilizatia ceaiului in Japonia (impreuna cu Kamakura Isao) – Tea in Japan: Essays on the History of Chanoyu, University of Hawai‘i Press, Honolulu 1989 –, despre razboinicii japonezi (Warriors of Japan as Portrayed in the War Tales, University of Hawai‘i Press, Honolulu, 1994).


 


Cea mai cunoscuta opera a sa ramane Cultura japoneza (cu patru editii la University of Hawai‘i Press: editia I, in 1974; editia a IV-a – dupa care s-a realizat prezenta traducere in limba romana –, in 2000).


 


Membru activ al Asociatiei pentru Studii Asiatice, al Societatii Japonia si Kai Konnichi din Hawaii, P. Varley a facut parte din Consiliul de administratie al Fundatiei Urasenke Tea din New York si al Centrului Cultural Japonez din Hawaii.


 


In 1996 a primit din partea guvernului japonez, in semn de recunostinta pentru contributiile sale in domeniul studiilor japoneze, Ordinul „Soarelui Rasare“, cu Raze de Aur si cocarda.

Citeste mai mult

Produsele 1-1 din 1 care corespund optiunilor de filtrare