Descriere
Trei generatii si doua povesti impletite intr-un fir care penduleaza peste Atlantic, intre East River si Dunare, intre Sulina si Coney Island, intre Broadway si o leprozerie dobrogeana.
Pe fundal se profileaza, in secvente memorabile, freamatul Americii de inceput de secol XX, peisajul salbatic al Deltei, tragedia Turnurilor Gemene si crampeie din Romania de ieri si de azi. Vocile carora Catalin Dorian Florescu le da glas – Ray, artist de vodevil de pe Coasta de Est, si Elena, crescuta in orfelinate si familii adoptive, lucratoare intr-o fabrica de textile – continua sa rezoneze in mintile si inimile cititorilor si dupa deznodamantul magistral.
Numar limitat de exemplare cu autograful autorului!
„Imi vad romanul nu numai ca pe o poveste despre cum iti cauti locul in lume, ci si despre cum poti gasi prin naratiune calea spre celalalt.“ - CATALIN DORIAN FLORESCU
„C.D. Florescu a scris un roman fulminant despre un secol de rataciri, izgoniri, evadari, de cautare a norocului... Un roman in care abunda fantezia, frumusetea si imaginile fantastice. Florescu a dovedit si pana acum ca este un povestitor talentat. Aici ne ofera culmea creatiei sale.“ - ELKE HEIDENREICH, STERN
Catalin Dorian Florescu (n. 27.08.1967, Timisoara) traieste in Elvetia din 1982. A urmat studii de psihologie si psihopatologie la Zürich, specializandu-se in terapia umanista Gestalt. Dupa absolvire a lucrat ca psiholog intr-un centru de reabilitare pentru dependentii de droguri.
Din 2001 este scriitor liber-profesionist. A publicat romanele Wunderzeit (Vremea minunilor, 2001), Der kurze Weg nach Hause (Scurtul drum spre casa, 2002), Der blinde Masseur (Maseurul orb, 2006), Zaira (2008), Jacob beschließt zu lieben (Jacob se hotaraste sa iubeasca, 2011) si Der Mann, der das Glück Bringt (Barbatul care aduce fericirea, 2016), aparitii care s-au bucurat de o primire entuziasta in Elvetia, Austria si Germania.
Cartile sale au fost traduse in peste zece limbi. Semneaza periodic articole si eseuri in presa de limba germana. Este laureat al premiului literar „Andreas Gryphius“ pentru intreaga opera (2018).